INSIDER

Váratlanul megnyílt a föld István alatt: métereket zuhant a gyanútlan férfi

Domonkos Istvánnal abban a házban történt meg a tragédia, ahol harminc éve él. Gyanútlanul indult felfelé a cselédlépcsőn, amikor váratlan dolog történt...
  • Szerző: Ripost

István délelőtt vásárolni volt a piacon. Hazafelé tartott a Nagyfuvaros utcai otthonába, ahol 30 éve él. Azon töprengett, mi legyen az ebéd, amikor észrevette, hogy a lépcsőházukban dolgoznak. Tele volt a keze csomagokkal, az épületet pedig úgy ismeri, mint a tenyerét. Gondolta, nem várakozik, gyorsan felmegy a cselédlépcsőn, ahogy máskor is szokott. Pár lépés után azonban a lépcső leszakadt, István pedig a mélybe zuhant.

Szörnyű érzés volt, egyszer csak megnyílt alattam a föld! Négy métert zuhantam, végül a pincében landoltam – elevenítette fel kórházi ágyán már mosolyogva a Blikknek István a baleset pillanatait. – Most már nevetek az egészen, hiszen egy nyílt lábszártöréssel megúsztam, de ennyi erővel akár a nyakamat is kitörhettem volna. Ahogy földet értem, kiabálni kezdtem, a házban dolgozó munkások pedig meghallották. Segíteni azonban nem tudtak rajtam, de azonnal hívták a mentőt és a tűzoltókat, akik végül eljutottak hozzám, és egy speciális ágyon a felszínre emeltek. Az orvosok azonnal megoperáltak, sajnos, a gipsz több hétig a lábamon lesz. De így legalább az ünnepi rohangálást megspóroltam magamnak – viccelődött István, aki szerint egy ilyen helyzetre a humor a legjobb orvosság.

A férfi napokon belül elhagyhatja a kórházat, ám segítség nélkül nem tudja majd lakását megközelíteni, sem ellátni magát. Barátai szerencsére, amint meghallották, mit történt vele, azonnal jelezték, hogy mindenben segítenek neki.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?