INSIDER

Váratlan fordulat: Megfutamodik a VV-Fanni-ügy koronatanúja

A bűncselekmény koronatanúja meggondolta magát, nem akar vallomást tenni a bíróságon.
  • Szerző: Ripost

A volt valóságshow-szereplő két és fél éve tűnt el, minden jel szerint megölték. Az ügy első és eddig egyetlen tárgyalásán bombaként robbant a hír, amikor az ügyész bejelentette: van egy jelenleg is börtönben ülő rab, aki kulcsfontosságú információkkal bír Fanni halálával kapcsolatban. Erről pedig levelet is írt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint ahogy a is beszámolt róla, a vádhatóság képviselője a levél bemutatása után indítványozta az elítélt meghallgatását.

A titokzatos tanú az ígérte korábban, hogy elárulja, ki ölte meg Fannit, sőt, arról is említést tett, hogy a holttestét nem a Dunában kell keresni.

A férfi állítólag egy cellában ült az ügy vádlottjával, B. Lászlóval, aki a börtönben megvallotta neki, hogy mit követett el.

Az értékes információkért cserébe a rab az kérte, hogy engedjék el büntetése még hátralévő részét.

A járványhelyzet miatt a tárgyalás – ahol meghallgatták volna a rabtársat – elmaradt, időpontja a mai napig bizonytalan. A Fővárosi Törvényszék azonban nemrég egy levelet kapott a koronatanútól, amelyben azt kéri, mentsék fel a vallomástétel-kötelezettsége alól – írja a Blikk.

Kiderült: újabb levelében zavarosan arról ír, hogy fél, sőt retteg, ezért nem mer a bíróság elé állni. Érzéseit nemcsak az táplálja a lap szerint, hogy meglátása szerint az ügynek komoly politikai szálai is vannak, de a koronavírus-fertőzés veszélye is meghátrálásra kényszeríti.

Végül arról vall, hogy míg őt vasra verve vezetik majd be a tárgyalóterembe, ahol mindenki számára kitudódik a személye, addig az ügy egyetlen vádlottja szabadon, vasalt ruhában, felkészülten hallgatja a szavait, amelyek szerinte alkalmasak lehetnek, hogy később megpróbálják „jobb belátásra bírni”.

„Végtelenül elkeserít, hogy egy ilyen fontos tanú megpróbál kihátrálni a vallomástétel alól. Ez a személy korábban gyakorlatilag azt sugallta az írásaiban, hogy tudja, mi történt Fannival, erre most megpróbálja az egészet semmissé tenni. Remélem, végül mégis beszél, és megtudjuk, mit mondott neki a gyanúsított a börtöncellában” – reagált a fejleményekre dr. Lichy József, aki Fanni családjának jogi képviseletét látja el az ügyben.

A Blikk úgy tudja, ilyen könnyen nem tud majd a férfi kitáncolni a tanúskodás alól: a Fővárosi Törvényszék mindössze annyi engedményt adott neki, hogy a vallomását írásban teheti meg.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?