INSIDER

Váratlan fordulat a késelő győri diák ügyében: ez mindent megváltoztathat

A védőügyvéd új orvosi szakvéleményt kért ki a fiú állapotáról.
  • Szerző: Ripost

Mint arról korábban a is beszámolt, jó tanuló H. András hármas osztályzatot kapott, ezért fizikaórán kiment a tanári asztalhoz – azzal az indokkal, hogy a füzetében akar mutatni valamit –, majd az 51 éves nő mögé állt, és zsebkésével hátba szúrta. Miután B.-né N. Mónika a földre került, a fiatalkorú fölé guggolva többször megpróbálta megszúrni. Végül a tanuló csak akkor hagyta abba a támadást, miután egyik osztálytársa kivette a kezéből a fegyvert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

20191205 Gyõr Jedlik iskola Diák késelte meg a tanárt egy gyõri középiskolában Fotó:HBE Kisalföld

A Blikk arról számolt be, hogy jelenleg H. Andárs otthonában tanul, készül a tovább tanulásra és az augusztus végén elkezdődő tárgyalására. A fiatalkorú fiú ügyvédje, dr. Faragó Péter a lapnak elárulta, hogy nem értenek egyet a nyomozás során kirendelt orvos szakértő véleményével és megállapításaival, így saját szakembert fogadtak fel.

„Nemcsak a megállapításaival nem értünk egyet, de azt is felháborítónak tartjuk, hogy gyereket nem is vizsgálhatott volna meg. Szerencsére sikerült elérnünk, hogy az ország egyik legjobb gyerekpszichológiával foglalkozó csapata mindenre kiterjedően megvizsgálja Andrást, és annyit már most elárulok, hogy lényegesen más eredményre jutott, mint a kirendelt kolléga. Ennek óriási jelentősége lesz meglátásom szerint a tárgyalások során, fordíthat is az ügy állásán”- árulta el a lapnak a védőügyvéd.

Ha H. Andrást elítélik közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt, akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?