Létrehozva: 2017.07.29.

Váratlan fordulat a csúszdaparkos tragédia ügyében

Ahogy azt a Ripost is megírta, a 74 éves N. Józsefet szerdán kikapcsolódás közben az Aquaworldben érte a halál. Az eset után a szemtanúk elmondták, hogy az csúszdapark állításával ellentétben az úr még eszméleténél volt, amikor a medencébe érkezett a Kamikaze csúszdáról. A helyszínen tartózkodók a fürdõzõ több hiányosságáról is beszámoltak, amik felháborították a közvéleményt.

Mint a szombati Ripost napilap megírta, egy hölgy, B. L. éppen a csúszdánál állt sorba, amikor látta, hogy Józsefnek nehezére esik a part felé venni az irányt, vélhetőleg rosszul van.

"Próbált kijönni, de a csúszdán a sorban őt követő férfi teste teljes felületével, robbanásszerű erővel az arcára érkezett.

Vagyis a csúszdát figyelő dolgozó ráengedte a következő csúszót. Én laikusként azt gondoltam, hogy kitört a nyaka. Jól látható volt, hogy eszméletét az ütés közben vesztette el, és nem a csúszdán kapott infarktus miatt

– írja felháborodó posztjában, amiből az is kiderül, hogy folyt az úr szája szélén a vér.

Demeter Alexander akkor érkezett a helyszínre, amikor az urat már kihozták a medencéből. A mentők kiérkezéséig ő is próbálta újraéleszteni az egyébként mindig életvidám, nyolc unokás nagypapát.

A helyszínen lévő diákmunkás lifeguardosokon látszott, hogy nem tudják, mit kell csinálni. Ez persze nem az ő hibájuk, hanem a vezetőségé. Nem készítették fel őket ilyen helyzetekre, pedig elengedhetetlen lenne, hogy tudják, mi ilyenkor a rutin

– mondja a %Ripost%nak.

"Nem sokkal később előkerült egy defibrillátor, amiben először nem volt akkumulátor! Ezzel legalább 3 percet vesztettünk. Nem mertük a vizes padlón alkalmazni, ezért egy ágyra vittük az urat, egy lepedőt terítettünk alá, de a személyzet sem tudta, mi ekkor a protokoll" – mondja Alexander, aki kételkedik abban, hogy szívrohamot kapott volna a bácsi.

"Laikusként azt gondolom, hogy ha valaki szívinfarktust kap, rögtön a szívéhez kap, hiszen ott fáj neki. Nekem többen is azt állították, hogy mielőtt odaértem, a bácsi a medencében még a száját fájlalta…" – teszi hozzá. A helyszínen tartózkodók egyetértenek abban, hogy a nagy probléma az volt, hogy a mentők kiérkezéséig nem volt irányítójuk, aki levezényelte volna az életmentést.

Az Aquaworldtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy hamarosan kiadnak egy újabb, részletesebb közleményt, addig nem adnak tájékoztatást.

Hogyan defibrilláljunk uszodában?

Az Országos Mentőszolgálattól azt az információt kaptuk, hogy defibrillálás megkezdése előtt fokozott óvatosság indokolt nedves környezetben, vagy nedves ruházat esetén, a vizes felületről pedig a beteget el kell távolítani. Csupán kissé nedves talajon, vagy füvön a defibrillálás biztonságos lehet, viszont a mellkason lévő vizet, vagy izzadtságot el kell távolítani!

A gyerekekben mély nyomot hagyhat az eset

"Az teljesen természetes, ha a gyerekek most nem akarnak beszélni az esetről. Viszont amikor készek megnyílni, a legfontosabb, hogy beszéltetni kell őket. Ez nehéz a szülőknek is, hiszen ők is gyászolnak, éppen ezért is fontos, ők hogyan kezelik ezt a helyzetet. Nagyon finoman kell a témához nyúlni, a szülő saját érzését nem szabad, hogy a gyerekre erőltesse ilyen helyzetben. Ráadásul a kiskamaszkorban vannak, amikor még kevesebb dolgot osztanak meg a szülőkkel. Nem árt felkeresni egy jó szakembert, aki segít feldolgozni a történteket, mert egy ilyen eset nem múlik el nyom nélkül" – tájékoztat Gyarmati Rita pszichológus.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmas tengeri szörny vetődött partra Angliában

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

vg.hu

Megérkezett a bejelentés: egyszerre emelkedik és csökken nagyot Magyarországon az üzemanyag ára

metropol.hu

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor régóta példátlan lépésre szánta el magát

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Egyáltalán nem a vízkő a mosógép legnagyobb ellensége, hanem ez

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra