INSIDER

Van rá módszer, hogy ne öljenek embriót a lombikbébiprogramban

Miután kiterjesztette a kormány a lombikbébiprogram támogatását, fellángolt a vita az eljárás körül. Az egyház egyik ellenvetése, hogy fölöslegessé váló magzatoknak kell meghalniuk a mesterséges megtermékenyítést követően. Csakhogy ez nem feltétlenül van így!
  • Szerző: Cs.R.

Olyan asszonyok szólaltak meg a Mária Rádió műsorában, akik mélyen vallásosak, ennek ellenére – saját papjuk lelki támogatásával – a lombikbébiprogram mellett döntöttek.

  • Nagyon sajnálom, hogy hét éven át elmulasztottuk ezt a lehetőséget az erkölcsi vívódás miatt – mondta el egyikük. – Ha korábban részt veszünk a lombikprogramban, akkor még lenne idő arra, hogy testvére szülessen a fiamnak. Így is hálás vagyok a Jóistennek és az orvosoknak a gyermekemért.

Van rá módszer, hogy ne öljenek embriót

Az asszony a rádióban elmondta: nem ő az egyetlen, aki azt kérte az orvosától, hogy az eljárás során ne öljön meg embriót, a mai eljárás mellett ez már megoldható.

Lehet, hogy kicsit csökkenti a siker esélyét, de akinek ez lelkileg fontos, az vállalja ezt.

A a Dévai Intézetben keresett választ arra, mi történik azokkal a magzatokkal, amikből nem születik gyermek. Azt, hogy mire jutottunk, lapunk mai számában közöljük.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?