INSIDER

Óriási örömhírt jelentett be a hívő emberek számára a közmédia!

A koronavírus-járvány alatt sem kell nélkülöznie senkinek a lelki töltekezést, értékes tartalmakkal készül a felekezeteknek az MTVA.
  • Szerző: ripost

A közmédia a rendkívüli helyzetre való tekintettel ismét kibővíti vallási témájú műsorait a hívő emberek számára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A már megszokott felekezeti magazinműsorok mellett március 14-től május 2-ig minden vasárnap délelőtt 9 órától protestáns istentisztelet-, 11 órától katolikus szentmise-közvetítést láthatnak a nézők a Duna Televízió műsorán.

A Kossuth Rádió vasárnapi közvetítéseinek a rendje változatlan marad: 10 órától az előre kiadott felekezeti menetrendben folynak a műsorok.

A hívő emberek nem maradnak lelki feltöltődés, szentmise és istentisztelet nélkül.

A hívő emberek nem maradnak lelki feltöltődés, szentmise és istentisztelet nélkül. Fotó: MTVA

„A közvetítéssel a tavalyi évhez hasonlóan ismét lehetőséget szeretnénk teremteni azoknak a nézőinknek, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének kimozdulni otthonról ebben az időszakban, de igényük van a közösségi vallási tartalmakra. A Duna Televízió műsorstruktúrája ezért hétvégén egy misét és egy istentiszteletet is sugároz” – mondta Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója.

„A közmédia fontos feladatának tartja, hogy közvetítéseivel a hívő emberek otthonukban is hozzájuthassanak a lelki tartalomhoz. Ennek érdekében vasárnaponként délelőtt 9 órától protestáns istentiszteletet, 11 órától pedig szentmisét láthatnak a nézők” – tette hozzá Andrónyi Kolos, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének vezetője, aki azt is hozzátette, hogy ez alól csupán a húsvétvasárnapi program lesz kivétel, amikor ünnepi műsorral készül a közmédia.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?