INSIDER

Valami nem stimmel az idei adventtel: erre figyelj oda!

Már sokan beszerezték az adventi koszorúkat, és holnap gyújtanák meg azon az első gyertyát. Pedig az advent nem most kezdődik: idén december 24-ére esik aranyvasárnap!
  • Szerző: Ripost

Naponta tíz-tizenöt vásárló is adventi koszorút keres Brigittánál az óbudai virágboltban. Szívesen kínálja a szép kompozíciókat, de figyelmezteti a vevőit: nem most vasárnap kell meggyújtani az első gyertyát, csak jövő héten! Sokan nem figyelik ugyanis, hogy idén egybeesik az aranyvasárnap a szentestével: vagyis az utolsó gyertyát majd a szeretet ünnepén kell meggyújtani.

Két és fél hete áruljuk a koszorúkat. Mikor figyelmeztetjük őket, hogy csak december 3-án gyújtsanak gyertyát, akkor kezdődik advent, sokan meglepődnek, vannak, akik erősködnek is, hogy mi tudjuk rosszul

– mondta a %%-nak Brigitta.

Fogynak a virágosoknál az alapanyagnak valók is: egyre többen inkább saját maguk készítik el a koszorút. Ezzel spórolnak, és saját személyiségüket, ötleteiket is belevihetik a kompozícióba.

Ez a hölgy 980 forintért vásárolta a fenyőalapot, azt mondja, ezer forintot spórol azzal, hogy saját maga készíti el az adventi koszorút, amire maga szed tobozokat és fagyöngyöt.

Ebben a virágüzletben két-háromezer forint egy adventi koszorú, de akad drágább is. Főleg a bordó, narancs és piros gyertyások fogynak, az olcsóbbak, egyszerűbbek találnak legkönnyebben gazdára.

Így néz ki a hagyományos adventi koszorú: három lila és egy rózsaszín gyertya díszíti. Sokan nem tudják, hogy a rózsaszínt nem az utolsó, hanem a harmadik héten kell meggyújtani.

Zsombok Ibolya minden évben a barátnőivel készíti el az adventi koszorút.

"A természetes díszekre esküszünk: szárított narancsot, kávébabszemet, fahéjrudat teszünk rá, 3-4 ezer forintból jövünk ki. Épp ma jöttünk rá, hogy nem most, hanem jövő héten kell meggyújtani az első gyertyát" - mondta a %%-nak

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?