INSIDER

Vadászkéssel ölte meg a 20 éves Vivient: 10 oldalas levéllel akarta meghatni a bíróságot a gyilkos

Végül nem olvasta fel a kézzel írt levelet, amiben leírta, miért követte el a szörnyűséget.
  • Szerző: Ripost

Abban reménykedik a vadásztőrrel gyilkoló 23 éves K. Bálint, hogy másodfokon a bíróság enyhít jelenlegi büntetésén, amelynek értelmében minimum 25 évet kell a rácsok mögött töltenie.

Képünk illusztráció

Az elsőfokú ítélet megállapítása szerint a kakucsi fiatalember előre eltervezte gyerekkori ismerőse, a 20 éves M. Vivien megölését, mégpedig úgy, hogy a gyilkosság előtt szadista videókat nézett.

„Ez az elmélet most megdőlni látszik, hiszen a másodfokon eljáró bírói tanács megidézte az összes szakértőt, akik már korábban megvizsgálták ügyfelem pszichés állapotát. Arra a következtetésre jutottak, hogy K. Bálint dühkitörésre hajlamos, és valószínűleg akkor este is hirtelen felindultságból cselekedett. Az úgynevezett „acting out”-állapot miatt ügyfelem még büntethető, de feltételezhetően évekkel kevesebbet kap, mint első fokon. Az előre kiterveltség ugyanis a szakértők véleménye után már szerintem nem megállapítható” – közölte a Blikkel K. Bálint ügyvédje, dr. Lichy József.

Mint azt a is megírta: 2016. március 4-én a kakucsi lány egy budapesti diszkóban szórakozott barátaival. A fiút hívta, hogy vigye haza, de K. Bálint egy erdőbe hajtott, majd 13-szor szúrt vadásztőrrel Vivienbe. A holttestet avarral fedte le, a kést pedig egy kéménybe dugta, mellé pedig két szál rózsát tett.

K. Bálint több mint tízoldalas jegyzetet készített, amit az utolsó tárgyalási napon akart felolvasni, hogy valamiféle magyarázatot adjon borzalmas tettére. Végül azonban ezt mégsem tette meg, állítása szerint képtelen lett volna nagy plénum előtt beszélni a legbensőbb érzéseiről.

A kézzel írt sorok arról szóltak, hogy a gyilkosság idején a nagyapja állandó parancsolgatása, irányítása miatt mindig feszültségben élt, amit sokáig megpróbált elfojtani magában. A gyilkos arra hivatkozott, hogy Vivien megölésekor robbant ki belőle az összes addig elnyomott stressz és idegesség, de már bánja, amit tett.

K. Bálint ügyében jövő héten ítélet várható.

És ezeket olvastad már?