INSIDER

Utasokkal teli busz haladt lángolva – videó

Több száz méteren keresztül folyt az üzemanyag egy buszból, majd a busz motortere lángolni kezdett. Ezt sem az utasok, sem a sofőr nem vette észre, és csak a szerencsének köszönhetik, hogy nem történt komolyabb baj.
  • Szerző: Ripost

Vasvár felől Szombathelyre, egy gyárba tartott az a munkásokat szállító autóbusz, ami kigyulladt, majd teljesen kiégett Sorokpolányban hétfőn késő este – írja a 112Press.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A buszból a kastély után, egy italbolt mellett kezdett ömleni az üzemanyag. A jármű ezután megállt Sorokpolány-Alsó buszmegállónál, ahol munkások szálltak fel rá. Elindulás után viszont egy autó előzte meg dudálva, villogva a buszra, majd elállta az útját. Hamar kiderült, hogy vészhelyzet miatt tartóztatta fel a járművet a sofőr, akkor ugyanis már lángok csaptak ki a motortérből.

„Amikor elindult a polányi buszmegállóból, észrevettem, hogy ég a motortér. Dudáltam, villogtattam. A megállótól kb. 50 méterre megállt a busz és gyorsan leszállt mindenki. Pillanatok alatt több méteres lángokkal égett, esélytelen lett volna a közelébe menni, megpróbálni oltani„ – írja a portál olvasója, Horváth Gábor az eset kapcsán.

Az utasok elhagyták a buszt, ami nem sokkal később teljesen lángba borult és egy kisebb robbanást is lehetett hallani.

A helyszínre szombathelyi tűzoltók érkeztek, akik eloltották a lángokat, a busz addigra teljesen kiégett. Senkinek sem esett baja.

És ezeket olvastad már?