INSIDER

Uszoda és sportközpont nyílik a pesti belvárosban

Sportpályák, 25 méteres medence, termálvizes wellness részleg, szaunák, röplabda-, kosárlabda-, tollaslabdapályával, teqball asztalok, fitneszközpont, sportstúdiók és Budapest második legmagasabb mászófala. A többi között ezek a helyiségek és szolgáltatások találhatóak meg az V. kerület új sport- és élményközpontjában, amelynek próbaüzeme most indul.
  • Szerző: Ripost

A sportközpont ősztől várja széles közönségét, az addig tartó próbaüzemben csak a kerületiek használhatják, ingyenesen. A beruházással a Belvárosi Önkormányzat a 20 éve megszűnt Molnár utcai uszodát pótolta, a mai kor csúcstechnológiáját felhasználva – írja a Metropol.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Igazán mutatós kívülről is az új sportközpont (Fotó: Metropol)

Az épület látványa sem akármilyen, a homlokzatát az emberi izomrostok motívuma teszi különlegessé, Skardelli György, Kossuth-díjas építész tervei alapján.

A rekreációs medence is különleges (Fotó: Metropol)

A központ belső megjelenését pedig, a zöld, ökológiai szemlélet jellemzi. A létesítmény alacsony energiafelhasználású, a tetőre telepített napelemparkkal és a speciális homlokzatnak köszönhetően, fényudvarral.

Hatalmas úszómedence várja a sportolni vágyókat (Fotó: Metropol)

A beruházás részeként az önkormányzat 800 méter mély termálkutat fúratott, így a felhozott termálvíz az épület fűtésére, a medencék vízének melegítésére és nem utolsó sorban fürdőzésre is alkalmas.

Egy igényes konditeremben is edzhetünk (Fotó: Metropol)

A többszintes komplexum számos funkciót magában foglalva egy csupán 35x19 méteres telek területét sokszorozta meg, olyan praktikus építészeti megoldásokkal, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence vagy a rendezvénytermek mozgatható falai.

Két utca is megújult

Az új létesítménnyel együtt a közeli Vadász utca és Nagysándor József utca fejlesztése is megtörtént, ahol Belváros Önkormányzata 2020-ban fásítással, akadálymentesítve, természetes kőburkolattal megújítva adott át – mondta el lapunknak Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere. Bár a sportközpont már tavaly elkészült, megnyitására a koronavírus-járvány miatt, csak most kerülhet sor.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?