INSIDER

„Még most is sírva fakadok!” – sokkoló történetet osztott meg a magyar néni, ömlöttek a kommentek

Egyre durvább módszerekkel próbálkoznak a csalók: mindannyian áldozattá válhatunk.
címkék:
  • Szerző: Ripost

„Sziasztok. Megint aktívak az 'unokázós csalók'. A anyukámat most hívták, hogy balesetet okoztam és gyorsan vigyen 700 ezer Ft-ot Pécsre. Szegény, majdnem infarktust kapott” – írta ki a figyelmeztető bejegyzést a Facebookra egy pécsi férfi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az idős nőnél szerencsére nem volt otthon annyi pénz és a nagy aggodalom közepette is volt annyi lélekjelenléte, hogy felhívta a fiát.

Zokogva tárcsázta a fia számát, s amikor az felvette, döbbent rá, hogy hogy csalók próbálták meg elszedni a pénzét.

„Még most is sírva fakadok! Nagyon megviselt ez a szélhámos!” – írta a megrendült idős hölgy.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A csalók azt mondták neki, hogy a menyét már elvitték, a fia még a mentőben van. Kértek tőle 700 ezer forintot, hogy ne kerüljön börtönben, azt kamuzták ugyanis, hogy a fia vezetés közbeni telefonálással okozta a balesetet. A Kozlármislényben élő nőtől azt kérték, hogy

„Azt mondtam, hogy ezt meg kell a családdal beszélnem, és különben sincs ennyi pénzem. Ekkor letette a kagylót. A fiamat felhívtam azon nyomban a munkahelyén, és meglepődött hogy miért sírok, és megnyugtatott, hogy semmi baja. Ekkor döbbentem rá, hogy milyen szélhámosok vannak! Én csak mindenkit figyelmeztetek, hogy ne dőljenek be az ilyen telefonálóknak!!!” – meséli a történteket az átvert nő.

 

 

A poszt alatt többen kommentelték, hogy hasonlót tapasztaltak Pécs környékén.

Az unokázós csalók története mindig arról szól, hogy a bajba jutott gyerek vagy unoka miatt pénz kell, a történet néha változik.

A kép illusztráció

A rendőrség 2018-ben külön nyomozócsoportot hozott létre az ilyen jellegű bűncselekmények felderítésére. Ez a nyomozócsoport azonosította 2019-ben azt a bűnszervezetet, amelyet az Egyesült Királyságból irányítottak. Mellettük összekötőkből, szervezőkből, futárokból állt a szervezet.

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek idős rokonaikra és ismerőseikre, mondják el nekik is, hogy ilyen esetben ne adják át idegeneknek az értékeiket, hiába adják ki magukat a telefonáló csalók hivatalos személynek. Minden esetben értesítsék a hozzátartozókat és a rendőrséget!

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?