INSIDER

Unokázós csaló futárra csaptak le a rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság speciális nyomozócsoportjának kollégái elfogták és kétrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki a futár szerepét töltötte be.
  • Szerző: Ripost

Egy ismeretlen férfi ír telefonszámról hívott fel 2019. február 28-án délben egy II. kerületi asszonyt, és az unokájának adta ki magát. Azt mondta, hogy balesetet szenvedett, kárt okozott, és a kárt neki kell állnia, ami 1 millió 800 ezer forint. Az álunoka azt kérte a nőtől, hogy a pénzt adja oda annak a férfinak, akit érte küld. Az asszony azonnal a bankba sietett, és felvette a kért összeget, majd a Káplár utca és Retek utca kereszteződésénél egy borítékban átadta a pénzt a futárnak.

Az ismeretlen férfi 2019. április 25-én este újra egy ír telefonszámról hívott fel egy újpesti asszonyt, és közölte vele, hogy ő az unokája és nagy bajban van. Elmondta, hogy korábban kapott 2 millió 500 ezer forintot, mert elintézett dolgokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, de most vissza kell fizetnie a pénzt, mert addig nem engedik el a lakásból ahova vitték őt. A későbbi sértett összeszedte a lakásban lévő készpénzét és ékszereit, majd egy borítékba helyezte. Egy kis idő múlva egy férfi jelent meg a nő lakása előtt, aki átvette a borítékban lévő 492 ezer forint készpénzt és az ékszereket, majd távozott a helyszínről.

Képünk csak illusztráció!

A BRFK Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály nyomozói azonosították a futár szerepét betöltő 27 éves budapesti K. Istvánt, akit 2019. november 9-én XXII. kerületi lakásában elfogtak. A rendőrök a férfi lakásán tartott kutatáskor mobiltelefonokat és SIM-kártyákat találtak és foglaltak le.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?