Létrehozva: 2021.08.02.

Rétvári Bence: a kormány családbarát országot épít

Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára a szoptatás, anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett ünnepségen beszélt az eddigi támogatásokról és a további tervekről.

„A kormány családbarát országot épít, aminek része az anyatejes táplálás támogatása is” – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence hétfőn a szoptatás és anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen. Hozzátette: a gyermekvállalás gondolatától egészen a gyermekek felnövéséig szeretnének mindenkinek segíteni, akár adókedvezménnyel, akár otthonteremtési támogatással, akár családbarát szülészetek kialakításával.

A családbarát szülészetekre vonatkozó pályázaton a szülőszobák felújítása, új műszerek, gépek vásárlása mellett az anyatejes táplálással kapcsolatban igyekeztek segítséget nyújtani a családoknak – tette hozzá.

Budapest, 2021. augusztus 2.
Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond a szoptatás és anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen a Duna Palotában 2021. augusztus 2-án. Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a kormány családbarát országot épít, aminek része az anyatejes táplálás támogatása is.
MTI/Bruzák Noémi

Megköszönte a védőnőknek, hogy az elmúlt másfél évben, a járvány időszakában is segítettek az édesanyáknak, édesapáknak, a gyermekeknek és a családoknak, betartva a különböző korlátozásokat.

Kiemelte: mindenki által ismert tény, mennyire fontos az anyatejes táplálás, akár a betegségek megelőzésében, akár a fejlődésben vagy a családi kapcsolatok kialakításában.

„Nincs olyan része az anyatejes táplálásnak, amely ne lenne hosszú távon is nagyon fontos mindnyájunk életében, ezért fontos ezt hosszú távon is segíteni, és ezért kell megbecsülni azokat is, akik ezt a munkát végzik” – fogalmazott. Hangsúlyozta: a védőnők és az ápolók munkájának megbecsülését jelzi, hogy bérük 2022. január 1-jétől 30 százalékkal emelkedik.

Budapest, 2021. augusztus 2.
Sótér Zoltánné védõnõ (j2) elismerõ oklevelet vesz át Rétvári Bencétõl, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkárától a szoptatás és anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett ünnepségen a Duna Palotában 2021. augusztus 2-án. Balról Bábiné Szottfried Gabriella, az Országos Kórházi Fõigazgatóság fõigazgató-helyettese (b), jobbról Várfalvi Marianna, a Magyar Védõnõk Szakmai Szövetségének elnöke (j).
MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter videoüzenetben köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Fontosnak nevezte, hogy évről évre megemlékezzenek az anyatejes táplálás világnapján a szoptató édesanyákról, a szoptatott gyermekekről és az őket támogató közegről.

„A kormány is tud segíteni anyagi értelemben, ezért hirdettük meg 10 milliárd forintból a családbarát szülészeteknek szóló pályázatot, amelynek eredményeképpen felújítottak 59 szülőszobát, gyermekágyas osztályokat, és jutott segítség a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság működéséhez is.” – emelte ki.

Az ünnepségen Rétvári Bence államtitkár 2020-ban és 2021-ben adományozott miniszteri elismeréseket adott át védőnőknek. A díjak átadása után a szervezők – az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnői Tagozata, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, az Országos Kórházi Főigazgatóság és a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság – konferenciát tartanak, amelyen a többi között a pandémia alatti tapasztalatokat vitatják meg.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

UFO-k miatt riasztották a segélyhívót, a rendőrök sem hittek a szemüknek

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

hirtv.hu

Soros György: Más országok belügyeibe való beavatkozás nehézségekkel jár, de a be nem avatkozás veszélyesebb lehet

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

magyarnemzet.hu

Szentendre balliberális polgármestere megtiltotta egy keresztény jelkép használatát

origo.hu

Itt a drámai bejelentés: újabb pusztító fegyvereket kap Ukrajna, kitörhet a világháború

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

„Ő volt az életünk fénye” – Át akart kelni az úton, halálra gázolták az 5 évest

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Nagy bajt okozhat: ha ilyet vettél a SPAR-ban, meg ne edd!

INSIDER

Megrázó képsorok: gázolt a villamos a József körúton, métereket repült az áldozat

INSIDER

Mintha rakéta csapódott volna be – semmi sem maradt az autóból a budapesti baleset után

INSIDER

Hétvégén sem élvezhetjük ki a tavaszt - erre jobb, ha felkészülsz