INSIDER

Uniós csúcstalálkozó előkészítésén vett részt Orbán Viktor

A soron következő uniós csúcstalálkozót előkészítő megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével, Angela Merkel német kancellárral, a ciprusi elnökkel, valamint az olasz, a szlovén, az észt, és a luxemburgi miniszterelnökkel szerda este.
  • Szerző: Ripost

A videókonferencia keretében lezajlott egyeztetés célja a szeptember végi brüsszeli EU-csúcs témáinak alaposabb előkészítése, megvitatása volt – mondta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest, 2020. szeptember 9.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ a soron következõ uniós csúcstalálkozót elõkészítõ megbeszélést folytat Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Angela Merkel német kancellárral, a ciprusi elnökkel, valamint az olasz, a szlovén, az észt és a luxemburgi miniszterelnökkel a Karmelita Kolostorban, videokonferencia keretében 2020. szeptember 9-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán


Az Európai Tanács tagjai tárgyaltak a török-görög tengerjogi vitáról, mely a Földközi-tengeri földgázkészletek ügyében robbant ki.
Beszéltek a Kínához fűződő kapcsolatokról is, arra figyelemmel, hogy az uniós intézmények és Kína vezetői még ebben a hónapban hivatalos tárgyalást tartanak; a csúcstalálkozó részben a koronavírus-járvány miatt korábban elmaradt EU-Kína csúcs „pótlásának” tekinthető – emelte ki a sajtófőnök.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?