INSIDER

Drámai pillanatok Üllőn: a lépcsőházban riasztotta a szomszédokat a terhes kismama

Szomszédja lakásában hozta világra második gyermekét egy fiatalasszony Üllőn. Rita szerda hajnalban szólt a férjének, Ferencnek, hogy elfolyt a magzatvize. El is indultak a kórházba, azonban nem jutottak messzire: kénytelenek voltak segítséget kérni az alattuk lakó Etelká­tól és Alpártól.
  • Szerző: Ripost

Az üllői lakóparkban mindenki hősként ünnepli azt a házaspárt, amelyik laká­sában szerda kora reggel a világra jött Rita és Ferenc második gyermeke. A közösségben régóta várták, hogy a kis Zalán megszülessen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Két mentő érkezett

„A kedves jogász-mérnök há­zaspárt gyakran látjuk a környéken kézen fogva sétálni. Nagy szeretetben nevelik a most másfél-kétéves nagyobbik gyerme­küket„ – mesélte a Borsnak az egyik szomszéd, aki reggel fél nyolc körül éppen munkába indult, amikor meglátta, hogy az épület előtt két mentőautó áll. Először megijedt, ám a hírek ilyenkor gyorsan terjednek, így hamar megtudta, hogy aggodalomra semmi ok.

Fotó: Shutterstock

A lépcsőházig jutottak

Rita és Ferenc jól tudták, hogy második gyermekük bármelyik pillanatban megérkezhet, de ekkora meglepetésre nem számítottak. Reggel ugyanis a kismama magzatvize elfolyt, ezért el is indultak volna a kórházba. Az ajtajuktól a lépcsőházig még eljutottak, ott azonban csupán egyetlen emeletet tudtak megtenni, ugyanis az események felgyorsultak. Rita közölte hitvesével, hogy baj lehet, ugyanis a baba a vártnál hamarabb kint lesz.

Feri becsengetett Alpár és Etelka lakásá­ba, ők pedig hihetetlen lélekjelenléttel intézkedtek. Az sem zavarta őket, hogy az apuka az álmukat zavarta meg. Hogy Ritának ne a folyosón kelljen megszülnie a kisfiát, a lakásukba invitálták a párt, majd rögtön tárcsázták a mentők számát. A diszpécsernek már nem ez volt az első hasonló esete, ezért könnyedén nyújtott távsegítséget az érthető módon izgatott telefonálónak. Pontosan el­mondta, mit kell tenni. Természetesen a mentősök is azonnal elindultak két autóval, de mire a helyszínre értek, már javában sírt az újszülött Zalán. Az anya és a kisfia is jól vannak, de a biztonság kedvéért mindkettejüket beszállították a kórházba.

Ő egy igazi üllői baba

A Bors megtalálta a boldog családapát, ám ő nem szeretett volna nyilatkozni. A hős házaspár ottjártukkor nem tartózkodott otthon.

„Zalán egy igazi üllői baba. Ő ténylegesen itt látta meg a napvilágot, ráadásul majdnem a saját otthonában” – mondta lapnak egy kedves lakó, és hozzátette: hogy a segítséget kérő és nyújtó pár egyébként is jó barátságban volt, de bizonyára a történtek hatására örökre kapcsolatban maradnak majd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?