INSIDER

Újraindul az élet vidéken: Mernek játszótérre menni a szülők vagy sem?

A koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket betartva több vidéki településen már újranyithatnak a szabadidőközpontok, a parkok, és a játszóterek, de a biztonsági előírások továbbra is érvényesek. A Ripost annak járt utána, mennyire szeretnének a gyerekekkel ellátogatni a szülők a játszótérre.
  • Szerző: Ripost

Miskolcon az önkormányzat döntése alapján a játszóterek még zárva tartják kapuikat, ám például Szombathelyen, Bicskén, Pásztón, Csongrádon, Zánkán megnyitottak és a soproni parkerdő is szabadon látogatható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123rf

Egy szombathelyi anyuka, Georgina megkönnyebbülten fogadta a hírt, de azt mondja, nem szabad, hogy a könnyítés felelőtlené tegye az embert:
„Kézfertőtlenítő legyen nálunk: mielőtt bemegyünk, fertőtleníteni kell, és mikor kijövünk, akkor is, nincs ezzel baj, örülök, hogy kimozdulhatunk végre” – vélekedik.

„Bicskén élünk, ahol a játszóteret és a parkot megnyitották. Én egy gyermeket sem láttam játszani. A parkban van a játszótér, és a park szélénél ki van írva, hogy csak maszk viselése mellett lehet a parkban tartózkodni. Mi nem visszük a gyerekeket a játszótérre, mert asztmásak. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy itt nálunk előírás szerint zajlik a fertőtlenítés” – mondta Tímea a -nak.

Sok helyen kint van még a figyelmeztetés, de számos település játszóteréről lekerült már (Fotó: Sulyok László / Ripost)

Nikolett Kazincbarcikán lakik 4 és 11 éves gyermekével, náluk nemrég kerültek le a belépni tilos táblák a város játszótereiről.

„Szerintem korai, én még nem szeretném vinni a gyerekeket. Inkább a velünk szemben található kiserdőbe megyünk” – árulta el az édesanya a -nak. „Viszont a mellettünk lévő játszótér már tele van gyerekekkel, de egyikük sem hord maszkot” – teszi hozzá.

„Ha úgy érzi valaki, hogy korai, ne menjen! Szerintem nem az, különben továbbra is tiltanák” – vélekedik a debreceni Krisztina, akinek egy kisfia van. „Megfelelő figyelem mellett nem gondolom, hogy veszélyesebb, mint egy bolt vagy egy kávézó. A végtelenségig nem lehetnek bezárva a gyerekek se” – összegez.

A szegedi Szécsi Norbert Lászlóné, Reni a -nak elárulta: náluk még március 19-én zárták le a játszóteret, ám szomorúan látta, hogy a lezárás ellenére továbbra is látogatták azt a környékbeliek.

Fotó: Ripost

„Már 21-én letépték a szalagot és ugyanúgy jártak focizni és a játszótérre is, mint korábban. Egy anyuka például minden nap lent volt az egyéves gyermekével a játszótéren homokozni vagy egy tíz fős csoport focizni. Az elején bejelentettem a helyi rendőrségen is a sok szabálytalankodót, de hiába jöttek ki és küldték el őket, másnap ugyanúgy ott voltak. Én is szívesen levittem volna a gyerekeket, de tudtam, hogy ezzel csak növelnénk a vírus terjedésének az esélyét” – emlékezett vissza Reni.

„A füvet lenyírták és már szabadon látogatható. Én személy szerint lehoznám őket, hiszen már március eleje óta fent vagyunk, csak attól tartok, hogy hiába fertőtlenítek és figyelek oda, ha más nem ennyire körültekintő. Addig is inkább lemegyünk a ház elé egy kis sétára a 10 éves Robival, az 5 éves Lejlával és a 3 éves Lettivel” – összegez.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?