INSIDER

Újra szedi áldozatait a magyar csaló házaspár

Évekkel ezelőtt, mint „játszóteres csalók” híresült el egy újfehértói házaspár, melynek a férfi tagja korábban csalás miatt már felfüggesztett börtönbüntetésre is kapott. Sok eredménye nem volt: újabb, friss áldozatok jelentkeztek, akiket átvert.
  • Szerző: Ripost

M. Sándor neve a hazai bíróságok előtt sem ismeretlen, 2016-ban többrendbeli csalás miatt 1 év 3 hónap börtönbüntetést kapott 3 évre felfüggesztve, 2018 júniusában pedig a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is elítélte egy munkabér megfizetése miatt indított perben. A férfi és felesége 2017-ben a híradásokban is többször szerepelt, akkor éppen országszerte vertek át családokat: játszóterek építését vállalták, majd eltűntek a felvett összegekkel. A Facebookon hirdette így, hogy komplett kerti játszótér készítése. Először magasabb áron, 240 ezer forintért hirdette, akkor még nem is figyeltünk fel rá, aztán levitte az árat 160 ezerre, úgy, hogy csak ma, akciós áron. Ez két hónapig volt így fenn, és lehetett rendelni tőle – mondta el 2018-ban a Hír Tv Panaszkönyv című műsorában Barta-Nagy Angéla, nyíregyházi anyuka, aki a teljes összeg 70%-át fizette ki anno, ezzel a pénzzel vált köddé a vállalkozó pár. Nem csak ők jártak így, az M. házaspár országszerte vállalt munkákat, így az átvert megrendelők több száz kilométerekre laktak egymástól, nem értesülhettek arról, hogy befizetett pénzükért sosem kapnak majd játszóteret.

Miközben még a játszóteres perekben sem születettek jogerős ítéletek, a kárvallott családok pedig nem is remélhetik már pénzüket, kiderült, hogy M. Sándor újra ténykedik, ráadásul ezúttal is emberek átvágása a fő profilja. Újra nem fizet munkabéreket, ezúttal egy nyíregyházi háromgyermekes anyuka és annak unokahúga lett az áldozat. „Február 28-tól dolgoztunk neki, és március 28-án elküldött minket úgy, hogy csak egy februári napot fizetett ki – mondta az asszony a nak. Mivel mindez idén, éppen a járvány kitörése előtt történt, az asszony nehéz helyzetbe került, hiszen három gyermekét kell eltartania. „A családsegítő jogász intézi a feljelentést, ő írja a beadványt, mert én egyedül dolgozom és itt a három gyermek is” – mondta az asszony. Közben ő is bekerült abba a Facebook zárt csoportba, amiben a férfi károsultjai vannak. Az itt szereplő kommentekből derül ki, hogy nem elég, hogy M. Sándor miatt pórul jártak ezek az emberek, de a férfi, és felesége még fenyegeti, adott esetben be is pereli őket rágalmazásért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?