INSIDER

Újra összecsapnak a magyar maszkosok és maszkellenesek: berobbanhat a járvány?

„Azon fog múlni minden, hogy elég fegyelmezettek leszünk-e” – így fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járványról nemrég. Olvasóink szerint elkerülhetetlen a járvány második hulláma, ugyanis az emberek már hanyagul viselik a maszkot.
  • Szerző: Ripost

Hiába a szabályok betartása, ha még mindig vannak olyanok, akiket nem érdekel a koronavírus-járvány. A -nak több járókelő is elmondta, hogy szerintük a járvány második hulláma elkerülhetetlen, mivel a maszkellenesek nem hajlandók eltakarni a szájukat és az orrukat. Legalábbis nem megfelelően. Sokan viselik úgy a maszkot, hogy az orruk kilátszik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó : Markovics Gábor

Bár a BKV-járatokon megszüntették a kordonozást és visszaállították az elsőajtós felszállást is, nem lélegezhetünk fel. A maszk használata továbbra is kötelező!

Fotó : Markovics Gábor

Az orrunkat és a szánkat is el kell takarnunk, nemcsak a buszokon, hanem valamennyi budapesti tömegközlekedési eszközön és üzletben. Akadnak olyan bevásárlóközpontok, ahol maszk hiányában nem léphetünk be, még akkor sem, ha a kezünkkel, pólónkkal takarnánk el az arcunkat. Erre még a sál lehet alkalmas, de ezt a megoldást kevesen alkalmazzák.

Vannak, akik aggódnak a második hullám miatt Fotó: Keller Mátyás

Az olaszoknál sokak szerint azért terjedhetett el villámgyorsan a koronavírus-járvány, mert fegyelmezetlenek: hiába a hatósági szigor, kijátszottak minden intézkedést. Több millióan indultak el délre, amikor északon vesztegzárat jelentettek be.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?