Létrehozva: 2020.10.02.

Újra altathatják a kutyákat az Illatos úton!

Elképesztő dokumentum szivárgott ki nemrég az Illatos úti ebtelepet vezető Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságtól.

Kiszivárgott egy olyan dokumentum, amiben a FÖRI vezetőhelyettese azt az ajánlást teszi az Illatos úti ebtelepnek, hogy azokat a kutyákat, amelyekért nem jelentkezik senki 14 napig, altassák el.

Fotó: Facebook

„Nem ezt ígérte Budapest új városvezetése!”

„2012 óta erre nem volt példa! A korábbi vezetés szakmai szemlélete egyértelműen az volt, hogy nem fordulhat elő altatás helyhiány miatt, és ennek érdekében mindent meg is tettek” – mondta el a Ripost-nak Mészáros Gabriella, a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének vezetője. Kiborultak, amikor meglátták a dokumentumot, hiszen több szervezettel összefogva, évekig azért küzdöttek, hogy ne kelljen altatni.

Mészáros Gabriella (Fotó: Facebook)

Wegera György állatvédőt ugyancsak felháborította a dokumentum.

„Nem fogjuk engedni, hogy az új budapesti városvezetés méreginjekció általi halálra ítélje az Illatos úti árvákat. Nem engedjük, ha kell, az utcára vonulunk azért, hogy megvédjük őket. Nem ezt ígérte Budapest új városvezetése, nagyon nem ezt!” – írja közösségi oldalán.

Pénzhiány van, mégsem fogadják el az adományt

Egy, még az Illatos úton dolgozó, de neve elhallgatását kérő olvasónk lapunknak elmondta: áldatlan állapotok uralkodnak az ebtelepen, szakszerűtlenül fertőtlenítenek, olyan anyagot használnak, ami kikezdi a kutyák talpát és állítólag fűtés sincs, pedig jön a tél. Minden jel arra mutat, hogy komoly anyagi gondokkal küzd az ebrendészeti telep. Éppen ezért érthetetlen, miért nem fogadják el a Doktorok az Állatokért Alapítvány által összegyűjtött, közel 5 millió forintos adományt.

Dódity Gabriella (Fotó: doditygabriella.hu)

„Egyértelmű, hogy a FÖRI új vezetésének nem az állatok az elsők. Számunkra teljességgel érthetetlen, hogy képesek pusztán politikai okokból visszautasítani közel 5 millió forint segítséget, amit ráadásul mi csak az Illatos úti telepnek adhatunk” – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, a Doktorok az Állatokért alapítvány kuratóriumi tagja. „Ha nem kérik, elvész az összeg. Ezt most jeleztük a Karácsony Gergely által kinevezett új állatvédelmi biztosnak, Szabó Rebekának is, várjuk intézkedését.”

Illatos úti ebtelep (Fotó: MTI)

A FÖRI hallgat, az állatvédelmi biztos szerint nincs altatás

Lapunk természetesen az érintett FÖRI-t is megkérdezte, elaltatják-e a létszámon felülivé vált kutyákat az Illatos úton, és ha igen, mennyi kutyát érint ez, de nem válaszoltak. Reagált viszont Szabó Rebeka állatvédelmi biztos, aki állítja: nincs és nem is lesz helyhiány miatt altatás az Illatos úton. Arra azonban már ő sem válaszolt, hogy akkor miért küldött a FÖRI vezetőhelyettese ezzel ellentétes ajánlást.

Drasztikusan csökkenteni akarják a kutyák számát

A neve elhallgatását kérő Illatos úti dolgozó lapunknak elmondta: tudomása szerint a FÖRI új vezetésének az a célja, hogy 60 alá vigyék az Illatos úton tartott ebek számát. Most több mint száz kutya van a telepen tudomásunk szerint. Egy korábbi szolgáltatást is megszüntettek: a kóbor állatok számának csökkentése érdekében eddig a lakosságtól is befogadtak állatokat, ez most megszűnt.

Az állatvédők szerint nincs érdemi párbeszéd

Mészáros Gabriella, a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének vezetője szerint az a legszomorúbb, hogy sem a FÖRI új vezetése, sem az újonnan kinevezett állatvédelmi biztos nem nyitott a szakmai kommunikációra, ők legalábbis ezt tapasztalják. „Egy nyílt levelet fogalmaztam meg ezzel kapcsolatosan Szabó Rebekának, amit korábban el is küldtem neki. A válasz annyi volt, hogy majd válaszol” – panaszolta az állatvédő. „Erre egy hónapot vártam, ekkor tettem nyilvánossá a levelet. A reakciója erre vádaskodás és személyeskedés volt, érdemi, szakmai választ pedig azóta sem kaptunk.”

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország rakétákkal támadta Ukrajnát és előretört Urozsajnoje közelében

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

mandiner.hu

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz + Videó

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Már bankkártya nélkül is lehet készpénzt felvenni: elég hozzá egy mobil is!

INSIDER

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában

INSIDER

Elkezdték gyéríteni a szúnyogokat: itt már biztosan kevesebb a vérszívó!

INSIDER

Most érkezett: Beszorult világháborús gránátot találtak, azonnal rohantak a tűzszerészek