INSIDER

Újpesti rendőrkéselés: Erika azóta sincs jól, nem akarta elvenni senki életét

Nem akarta lelőni az újpesti őrjöngőt a rendőrnő, aki megállíthatatlanul közeledett felé, nem hagyva más választást.
  • Szerző: Ripost

Mint ismert, tavaly szenteste egy zavarodott férfi erőszakosan verte, rugdosta egy újpesti társasházban a lakásajtókat. L. Péter (26) őrmester a társával, Sz. Erikával érkezett a helyszínre, ahol a bedrogozott férfi rájuk támadt. Az őrmestert életveszélyesen összeszurkálta, társa pedig őt mentve agyonlőtte a támadót.

Két hónappal a végzetes újpesti támadás után, kihallgatták a helyszínen intézkedő rendőrnőt, aki nem szívesen emlékezett vissza a késes őrjöngő ámokfutására. Nagyon megviselte az incidens, mivel nem akarta elvenni a férfi életét.

Újra találkozott a hős újpesti rendőrpáros

Újra találkozott a hős újpesti rendőrpáros
Fotó: Facebook / BRFK

„Összesen tizenegy lövést adott le Erika az ámokfutóra, ebből kilenc találta el a férfit. Csak az utolsó két lövés állította meg és tette ártalmatlanná a támadót” – nyilatkozta a Blikknek az őrmester jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán.

„Szemmel láthatóan felzaklatta Erikát, hogy három órán keresztül a megrázó eset minden részletét fel kellett idéznie. Különösen a végkifejlet. (...) Ő azóta sincs jól, megviselték a történtek. Különösen az, hogy nem akarta elvenni senki életét, de azon a napon az a férfi nem hagyott neki más választást” – tette hozzá az ügyvéd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?