INSIDER

Mellbevágó: újszülött kisbabát hagyott hátra az Újfehértónál vonatokkal ütköző traktoros

Két kisgyereket és a feleségét hagyta maga mögött.
  • Szerző: Ripost

Szülei földjére sietett permetezni az a 31 éves férfi, aki kedd délután a traktorjával a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott, ahol két vonattal is összeütközött. A kétgyerekes Gy. András nem élte túl a balesetet, a helyszínen meghalt.

MTI/Balázs Attila

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón mindenki jól ismerte a fiatal édesapát, a település lakói egy emberként gyászolják, miközben válaszokat próbálnak találni a történtekre. Senki nem érti, hogy András miért hajtott a sínekre, hiszen kisgyermek korától járt ki a szüleivel a földjükre, ami a vasút túloldalán található, azt is tudhatta, hogy sűrű itt a vasúti forgalom.

„Bandi kicsi korától rajongásig szerette a traktorokat, alig várta, hogy ő is vezethessen. Amióta letette a vizsgát – némi túlzással – le se szállt róla. Képtelen vagyok felfogni, hogy mi történhetett, hiszen milliószor megtette már ezt az utat. Csak arra tudok gondolni, hogy a nagy eső miatt valamiért nem látta, hogy a fénysorompó pirosan világít” – mondta szomorúan a Blikknek a településen élő Mária.

„Egyszerűen nem hiszem el, ami történt. Ő volt a legrendesebb és legszorgalmasabb srác, akit ismertem. Két helyen is dolgozott, hogy a családjának mindent megteremtsen. Miután végzett a főállásával, éppen csak átöltözött, aztán már rohant is a szüleihez, hogy a mezőgazdasági munkákban segítsen. A tragédia előtt ott ment el a házunk mellett a traktorral, intettünk egymásnak, még gondoltam is, hogy a nagy eső előtt minek megy permetezni. Aztán már csak a borzalmas hír fogadott, hogy nincs többé. Rettentően sajnálom őt és a családját is. A felesége is idevalósi, nagy szerelemben éltek. A nagyobb gyerekük hároméves, a pici pedig nemrégiben született – sírta el magát András egyik barátja.

Az elsődleges információk szerint miután András a sínekre hajtott, a traktor orrával ütközött az egyik vonat, majd a csattanás a járművet átsodorta a másik vágányra, ahol éppen jött egy másik szerelvény. Ennek a vonatnak több kocsija is kisiklott, a balesetben több utas is megsérült.

A civis.hu hírportálnak nyilatkozott egy nő, aki a Debrecenbe tartó vonaton utazott.

„Nem volt idő felkészülni az ütközésre, egy pillanat műve volt az egész. Az ütközés ereje megemelt, így a padlóra estem. Én a hátamat ütöttem meg, többen a karjukat fájlalták” – mondta a portálnak a nő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?