INSIDER

Újévi kívánság: Sosem látott testvéreit szeretné megtalálni

Norbert éjt nappallá téve keresi rokonait. A férfit édesanyja nevelte fel, apja már születése előtt elhagyta őket. Hiába telt el 38 év, Norbi nem nyugszik: szeretné megtalálni 4 testvérét, és magához ölelni őket.
  • Szerző: Ripost

Norbert édesapja, Polgár József és a fiú édesanyja egykoron szerették egymást. Az asszony már állapotos volt, úgy indult meglátogatni katona szerelmét, ám a kaszárnya közelében szörnyű csalódás érte. Azt látta, hogy a férfi, akit szeret és akinek a gyermekét várja, egy másik nőnek ad csókot. Dühében sarkon fordult, és többet nem kereste Józsefet. Egyedülálló anyaként szülte meg fiát, Norbertet, aki kezdetben az édesanyja vezetéknevét viselte.

Csak egyszer látta apját

Kétéves volt, amikor a bíróság kimondta: megilleti a Polgár vezetéknév. A fiú nevelőapával nőtt fel, igazi apjával csak egyszer találkozott, amikor 15 éves volt.

15 éves voltam. Nem emlékszem rá pontosan. Mármint az apámra. December volt. Búcsúként adott 100 forintot meg 10 darab petárdát. Úgyhogy nem hagyott mély nyomot bennem

– mondta a %%-nak Norbi, aki négy féltestvérére is nagyon kíváncsi lenne.

Négy testvére van, mégis egyke

Szeretném megismerni őket. Mindig is szerettem volna testvért, de hiába. Körülöttem mindenki tudta, mi a testvéri szeretet, csak én nem

– magyarázta Norbi, aki párjával, Brigittával együtt több Polgárt is megkeresett már a Facebookon, ám eddig nem jártak sikerrel.

Norbinak négy saját, s három nevelt gyermeke van. El sem tudja képzelni, hogy ne foglalkozzon, s ne tartsa velük a kapcsolatot.  Norbi egy évvel azután, hogy találkozott az apjával, elment a Hungária körút 129-be, a férfi akkor ott lakott a családjával. Az ajtót egy fiú nyitotta ki, feltehetőleg az egyik féltestvér, ám az apa akkor nem volt otthon.

Nem kértek belőle

A férfi ezután felhívta Norbi anyját és arra kérte, többet ne keressék őket. Ennek már több mint húsz éve, Norbit azonban nem hagyja nyugodni a tudat, hogy négy testvére van, és egyiket sem ismeri.

2017-re azt kívánja, hogy magához ölelhesse sosem látott testvéreit...

És ezeket olvastad már?