INSIDER

Újabb unokázós csalókra csapott le a rendőrség

Hatalmas bûnszervezetet irányítanak a csalók, akik az idősebbek pénzére utaznak. Mindig ugyanazzal az átlátszó indokkal hívják fel az időseket, akik ijedtségükben teljesítik a csalók kéréseit, ezzel megszerezve akár több millió forintot.
  • Szerző: Ripost

Külön nyomozócsoportot hozott létre a Budapesti Rendőr-főkapitányság az unokzásós csalók elfogására – adta hírül a police.hu. A legújabb csalót 2019. március 15-én délelőtt sikerült elfogniuk saját lakásán, ugyanis a férfi március 13-án este felhívott egy idős nőt és közölte vele, azt a sémát, amit mindig szoktak.  

Balesetet szenvedett az unokád, pénzre van szüksége!

Az idős nő hitt a telefonálónak, majd átadott kétmillió forintot a lakására érkező fiatalembernek, aki rendőrként mutatkozott be. Amikor a férfi átvette a pénzt, társával együtt autóval elmentek a helyszínről. 

A rendőrök rövid időn belül elfogták az egyik férfit, egy bizonyos H. Józsefet, akinek a lakásán több, mint egymillió forintot, aranyékszert és zálogjegyeket találtak a nyomozók.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi nyomozói H. Józsefet csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és letartóztatták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?