INSIDER

Újabb részletek, megszólalt az Óbudán meggyilkolt lány édesanyja

A lány 10-12 napja lehetett halott, amikor rátaláltak, azonosításához pedig az édesanyja DNS-ét használták.
  • Szerző: Ripost

Álmatlanul tölti éjszakáit múlt vasárnap óta annak a 18 éves lánynak az édesanyja, akit megölt a szerelme. Mint arról beszámoltunk, a fiatal nő felismerhetetlen holttestét Óbudán, a Ladik utcában, egy elhagyatott házban találták meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Vasárnap reggel jöttek hozzánk a nyomozók azzal a hírrel, hogy megtalálták a lányom telefonját a fővárosban. Nem volt akkor még szó gyilkosságról, nem is mondták, hogy ilyen ügyben jöttek” – idézte fel sírva Nikoletta édesanyja, Erzsébet a Blikknek. „Aztán, amikor már DNS-mintát is kértek tőlem, rájöttünk a férjemmel, hogy olvastunk előző este az óbudai gyilkosságról, ahol nem tudták azonosítani az áldozatot. Sajnos, igazunk lett, kiderült, hogy a lányom telefonja a holttest mellett volt, de az azonosításhoz kellett a DNS-em is” – mondta az édesanya.

Három iszonyú nap következett a család életében: reménykedtek, hogy lányuk telefonját valaki ellopta, így került egy gyilkosság helyszínére, de érezték, hogy ilyen véletlen nem létezik.

„Szerdán aztán már nem volt miben reménykednünk, telefonáltak, hogy sajnos egyezik a minta. Szörnyű lesz az élet Niki nélkül, de úgy gondolom, az élet igazságos, mindenkinek ugyanazt adja vissza, amit az elkövető adott” – temette az arcát kezébe Kiss Erzsébet. A rendőrök gyorsan rátaláltak az elkövetőre, Nikoletta 26 éves barátjára.

„Nyár elején Niki és ez a férfi rövidebb ideig itt élt nálunk Piliscséven. Erőszakos fiú volt, aztán amikor kiderítettem, hogy lopásért és magánlaksértésért körözi a rendőrség, azt kértem, adja fel magát. Ehelyett a férfi a lányommal együtt eltűnt, s mostanáig nem tudtunk róluk semmit” – folytatta a lány nevelőapja, Földi Krisztián.

A szülők szerint a lányukat nem annyira a szerelem, mint inkább a félelem tartotta a férfi mellett. Az édesanya egyszer azt is hallotta, ahogy szerelme megfenyegeti Nikolettát: ha félrelép, megöli. A férfi most egy igazoltatáson hamis adatokat mondott, ezután bukott le.

A lányt a szakértő megállapítása szerint a megtalálása előtt tíz-tizenkét nappal korábban ölték meg. Ez azért fontos, mert telefonjának híváslistájából mára kiderült, hogy pont tíz nappal holttestének a megtalálása előtt többször hívta több családtagját is, ám akkor éppen senki nem tudta felvenni a telefont. Nem kizárt, hogy ezek a hívások voltak Nikoletta utolsó segélykiáltásai.

És ezeket olvastad már?