INSIDER

Újabb kamu nyereményjátékot hirdettek, könnyű bedőlni a csalóknak

Két cég nevében próbálkoznak, s bár csábító az ajánlat, csúnyán ráfizethet, aki jelentkezik a fiktív nyereményjátékra. Máris jönnek a részletek!
  • Szerző: Ripost

Hatalmas sláger az interneten a nyereményjáték, több cég is él a lehetőséggel, hogy megmozgassa ügyfeleit, követőit, erősítse és népszerűsítse a márkanevet, ráadásul örömet szerezzen a szerencsés játékosoknak. Előszeretettel él ilyen akciókkal a UPC és a Vidanet is – ezt próbálják meg most kihasználni a csalók. A két cég nevében hirdettek ugyanis friss nyereményjátékot, amelyen – ígéretük szerint – értékes mobiltelefont lehet nyerni.

Jelentkezni a bankkártya adatokkal lehet, ám aki besétál a csapdába, annak csúnyán megcsapolhatják a bankszámláját...

 

Nem csoda, hogy a UPC Magyarország hivatalos Facebook oldalán figyelmeztet az átverésre! A következő képet és szöveget tették közzé:

„Hamis nyereményjáték! Ugye Te nem dőlsz be?! Értékes mobilkészülékeket ígérnek a UPC (és a Vidanet) nevében egy fiktív nyereményjátékban –

a részvételért cserébe bankkártya adataidat kérik.

 

Mi soha nem kérünk ilyesmit sem e-mailben, sem sms-ben! Légy körültekintő!”

Fogjunk gyanút, ha valaki érzékeny adatokat kér tőlünk az interneten vagy telefonon, különösen akkor, ha azok bankkártya-adatok! S teljesen mindegy, hogy egy jól ismert cég vagy valamelyik hatóság, netán bank nevében, nyereményjátéknak vagy hivatalosnak tűnő megkeresésben, értesítésben teszi, semmi esetre se adjuk meg a azokat! Ugyanakkor jelezzük a feltehetően csalóktól érkező megkeresést az adott cég vagy szerv hivatalos elérhetőségein!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?