INSIDER

Újabb információk derültek ki a veronai buszbalesetről

Az olaszok továbbra is elemzik a kamerafelvételeket, ám úgy tûnik, a megoldást a busz sofőrje tudhatja. V. Jánost jelenleg is lélegeztetőgép tartja életben...
  • Szerző: Ripost

Mára bizonyossá vált, hogy a Franciaországból hazainduló autóbuszt V. János vezette. A békéscsabai sofőr túlélte a katasztrófát, de állapota válságos. Õt a veronai kórház intenzív osztályán mesterséges kómában tartják, géppel lélegeztetik. A másik sofőr, a szintén békéscsabai K. Zoltán vélhetően aludt az ütközés pillanatában. Õt szűk családi körben helyezik végső nyugalomra.

Budapest Főváros Kormányhivatala tájékoztatása szerint a Veronában tragikus balesetet szenvedett jármű 2016. április 6-án jelent meg a kormányhivatal közlekedéshatósági szakterületének műszaki vizsgálóállomásán. A vizsgálaton megtörtént a jármű honosítása és időszakos műszaki vizsgálata, amelyen 2017. április 6-áig tartó érvényességgel a nemzetközi forgalomban való közlekedés feltételeinek is megfelelt.

Mivel az olasz hatóságok kizárták a műszaki hibát, a buszvezető felelősségének lehetősége is felmerül. A baleset oka lehet, hogy a sofőr elaludt vagy rosszul lett. A Lokál egy igazságügyi orvos szakértőt kérdezett meg: kideríthető-e teljes bizonyossággal, hogy mi történt a vezetővel?

Ezt szakértői eszközökkel nem lehet kideríteni. Ha felépül, a vallomásában beszámolhat a történtekről – mondta dr. Mágori Krisztina. Az orvos elmondása szerint egy pillanatnyi rosszullét nem mutatható ki a szervezetből, ahogy az esetleges elalvás sem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?