INSIDER

Újabb hírek, baleset érte a MOM-tűzben meghalt kislány testvérét

Az anya két gyermekét elvette a gyámhivatal. Az asszony reméli, hogy fiai hamarosan visszakerülnek hozzá.
  • Szerző: Ripost

Jogtalanul vette el két gyermekét a gyámhivatal attól az édesanyától, akinek kislánya, Zselyke tragikus tűzben veszítette életét múlt hétfőn a MOM Sportközpont tetején – állítja a gyászoló nőt képviselő jogvédő iroda elnöke, Vidák Aladár.D. Anita egy hét leforgása alatt vesztette el három gyermekét, reményei szerint azonban a két fia, Dominik (11) és Krisztofer (13) hamarosan újra vele él majd. Az édesanya az utóbbi napokban számtalan hivatalban járt, hogy bebizonyítsa: alkalmas a gyermekei nevelésére. 

"Mindenben az édesanya mellett állunk és segítünk neki, hogy visszakapja a két fiát. Nem elég neki, hogy meg kell birkóznia imádott kislánya elvesztésével, a másik két gyermekét szerintünk törvényellenesen elvették tőle, és egy nevelőotthonban helyezték el őket" – közölte a Blikk-kel a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület országos elnöke, aki dr. Székely Gábor ügyvéddel látja el D. Anita képviseletét.

"Az intézményben baleset érte az egyik gyermeket, az azonban még nem tisztázott, hogy pontosan mi történt. Õ semmire nem emlékszik. Duzzanatos zúzódások találhatóak a homlokán és a lábán. Mindezek pedig azt igazolják, hogy a gyermekek nem megfelelően gondos felügyelet mellett tartózkodnak. Az intézetben dolgozó pszichológus szerint a kisfiúnak bűntudata van a lánytestvére halála miatt, de az sem kizárt, hogy a gyermek az otthonban ért folyamatos impulzusok és ráhatások eredményeként gondolja mindezeket" – említette a szakember. Hozzátette, remélik, hogy minél hamarabb elkerül Dominik és Krisztofer egy másik intézetbe, a végcél azonban, hogy újra otthon éljenek az édesanyjukkal.

A tragédia előtt D. Anita három gyermekével a XII. kerületi Gesztenyés-kertben játszott. Zselyke és Dominik felment a MOM Sportközpont tetejére, ahol egy használaton kívüli fabódé állt, amely kigyulladt, és a tűz pillanatok alatt elterjedt. Dominik amint meglátta, hogy mi történt, segítségért kiáltott, de a mentők hosszas küzdelem után sem tudták megmenteni a kishúga életét.

Egy korábbi tűzeset miatt leégett a család háza, D. Anita gyermekeit védelembe vette a gyámhatóság. Ez annyit jelent, hogy nem vették el tőle, de kötelezték rá, hogy a gyermekeket érintő kérdésekben szorosan együttműködjön a hatóság szakembereivel.

És ezeket olvastad már?