INSIDER

Újabb hírek a Bernadettet megverő férfiról, már itt sem látják szívesen

A hatgyermekes édesanyát bántalmazó férfit nem csak tartalékos katonai szolgálatát függesztették fel.
  • Szerző: Ripost

Intelligens, közvetlen embernek írják le ismerősei K. I.-t, aki brutális verésben részesítette barátnőjét egy panzióban. Bernadett fotóit a verés utánról az egész ország látta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

Miután a rendőrség súlyos testi sértéssel meggyanúsította, és soron kívül felfüggesztették a tartalékos katonai szolgálatát, a Bors értesülései szerint még a munkahelyének is kénytelen volt hátat fordítani az az 52 éves férfi, aki múlt szombaton kis híján halálra verte a volt barátnőjét egy bujáki panzióban.

K. I. az egyik Borsod megyei város impozáns, kertes házakkal övezett utcájában lakik. Sokáig kérlelte Bernadettet, hogy költözzön hozzá, de erre nem került sor. A férfi jelenleg a középiskolás fiával lakik egy óriási épületben.

„A felesége évekkel ezelőtt elköltözött. A nagyobbik fiú sem lakik már otthon, de őt a napokban láttam az udvaron. Amikor a gyerekek még kisebbek voltak, többször összejárt a szomszédokkal, de mostanában ez nem jellemző. Ennek ellenére nem mondanám zárkózott típusnak. Nem tudom, mi történhetett vele, sosem gondoltuk volna, hogy képes ilyesmire, nem így ismertük” – vélekedett a Borsnak egy ut­cabéli.

Az 52 éves férfi egy helyi oktatási központban dolgozott, ahol ingyenes képzéseket kellett szerveznie. Egy másik közeli ismerőse elárulta: a brutális tette után felmondtak neki. Tegnap a férfi céges telefonját egy kollégája vette fel, aki megerősítette: K. I. már nem dolgozik náluk.

Mindeközben a bosszútól rettegő áldozat egy kicsit fellélegezhet, a Pásztói Járási Ügyészség az illetékes Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája felé indítványt tett arra, hogy rendelje el a gyanúsított Bernadett-től való távoltartását. A bűnismétlés megakadályozása érdekében ezt négy hónapra javasolták. A nő tegnap kora délután a Borsnak elárulta: éppen a folytatólagos tanúkihallgatása zajlik a rendőrségen.

„A többi között fegyver- és gépészmérnök diplomái is vannak. Intelligens, de egy veszélyes, nárcisztikus személyisége van. Az első bántalmazás után az egyik barátja azt mondta, azonnal jelentsem fel, de akkor még nem tettem, tetteit betudtam az alkoholnak” – mondta.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint nárcisztikus személyiségjegyek mindenkiben vannak, csak eltérő mértékben.

„A nárcisztikus személyeket általában valamilyen gyerekkori trauma éri. Megrekednek a személyiségfejlődésben, gyenge az önértékelésük, elismerést és csodálatot várnak a környezetüktől, aminek hiányát erőszakkal kompenzálják. Ez pszichoterápiával kezelhető” – magyarázta szakértő.

„Az azonban, hogy nárcisztikus valaki, még nem ok a bántalmazásra. A háttérben valamilyen mentális zavar áll, és a kettő keveredik. Az illető nem tudja kontrollálni az érzelmeit, frusztrálttá válik, elsodorja a haragja. Az alkohol- és a drogfogyasztás természetesen felerősíti az erőszakra való hajlamot, megszünteti a morális gátat” – vázolta Makai.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?