INSIDER

Újabb hazugság derült ki Karácsony Gergelyről, tanársegéd sem lehetett volna

Tovább gyűrűzik a botrány a főpolgármester nyelvvizsga-ügyében. Az iskolai végzettségével kapcsolatban sem mondott igazat.
  • Szerző: Ripost

Miniszterelnök-jelölti bejelentkezése óta hazugságspirálban vergődik Karácsony Gergely, aki minden jel szerint sem az iskolai végzettségével, sem pedig a nyelvvizsgájával összefüggésben nem mondott igazat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Magyar Nemzet kiderítette, hogy megfelelő nyelvvizsga hiányában tanársegédi állást sem tölthetett volna be a jelenlegi főpolgármester.

Fotó: MTI

A Budapesti Corvinus Egyetemen 2004 és 2008 között a tanársegédek számára feltétel volt, hogy rendelkezzenek legalább egy nyelvből C típusú nyelvvizsgával, vagy azzal egyenértékű állami oklevéllel.

Csakhogy Karácsony Gergely főpolgármester 2000-ben egyetemi nyelvi lektorátuson tett nyelvvizsgát, ez pedig nincs azonos szinten a „C” típusú nyelvvizsgával. Így egyértelmű, hogy nem felelt meg a követelményeknek és nem lehetett volna tanársegéd.

Karácsony Gergely az elmúlt hetekben folyamatos hazugságspirálban volt nyelvtudását és tudományos munkásságát illetően, egyre elképesztőbb magyarázatokkal állt elő. Először azt bizonygatta, hogy tud angolul, és erről papírja is van. Május 10-i magyarázkodó Facebook-bejegyzésében érzékeltette, hogy középfokú nyelvvizsgája van, de nem sokkal ezután ő maga elismerte, hogy csupán egyetemi nyelvi lektorátuson tett vizsgával rendelkezik.

Olykor szürreális magyarázatokkal állt elő: egy merőben új fogalmat használva közölte, hogy „hiperpasszív” az angoltudása. Később arra hivatkozott, hogy a szaknyelvet, vagyis az angol speciális szeletét érti meg. Ezután előkerült egy nemzetközi sajtótájékoztatóról készült felvétel, ahol láthatóan egy szót sem értett a számára feltett kérdésből, ekkor párttársa segítette ki. A történet itt sem ért véget, hiszen Karácsony a gyermekkori diszlexiájára kezdett hivatkozni, és arról beszélt, hogy emiatt neki máshogy kell idegen nyelvet tanulnia.

Nem elérhető a szakdolgozata sem, ő maga a diplomamunkáját firtató kérdésre azt a cinikus választ adta: „majd megkeresi, ha lesz rá ideje”. Most a Magyar Nemzet megkereste a főpolgármestert, a Budapesti Corvinus Egyetemet és az Oktatási Hivatalt is azért, hogy végre kiderüljön, Karácsony Gergely miképpen lehetett tanársegéd annak ellenére, hogy nem teljesítette az egyetemi szabályzatban szereplő feltételeket.

A kormányfőjelölt már indulásakor komoly sebeket kapott, a kommentelők rajta köszörülik a nyelvüket. Mindennek elejét vehetné, ha előállna a bizonyítékaival! Már ha vannak...

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?