INSIDER

Újabb gyermekhalál a vidámparkban

Életét vesztette a 11 éves kislány egy angol vidámparkban. A gyermek iskolai kiránduláson vett részt. Társaival felült egy vízi játékra, majd mikor egyik barátjával helyet akart cserélni, kizuhant a hajóból.
  • Szerző: Ripost

A lányt azonnal kórházba szállították, de az orvosi beavatkozás már hiábavalónak bizonyult. Hasonló eset történt a napokban Spanyolországban is: hatéves kislány életét oltotta ki egy étterem kertjében felrobbant ugrálóvár. A detonáció ereje a gyermeket 15 méter magasra repítette, az ő életét sem tudták már megmenteni. Mellette még hat gyerek sérült meg.

Magyarországon 1999-ben történt hasonló haláleset: leszakadt egy 21 éves fiú alatt a körhinta a Sziget Fesztiválon. 2008-ban a töki falunap körhintája szakadt le, 17-en sérültek meg, többen súlyosan. 2012-ben a kazincbarcikai majálison elszállt egy körhinta. Akkor „csak” könnyebb sérülést szenvedett két 15 éves fiú. Szintén abban az évben hibásodott meg egy Polip nevű játék, aminek fülkéje lezuhant, két fiatal itt is könnyebben sérült.

Magyarországon a mutatványosoknak - veszélyességi fokozattól függően – egy-, kettő- vagy háromévenként minden berendezésüket műszaki vizsgának kell alávetniük, de a vállalkozók egy része nem mindig tartja be az előírásokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?