INSIDER

Újabb fordulat a népligeti erőszak ügyében

Folytatódott a Népligetben megerőszakolt 23 éves francia lány ügyének tárgyalása. A vád szerint négy férfi követte el azt a csoportos szexuális erőszakot, amely miatt akár 10 év szabadságvesztést is kaphatnak. Ám ők állítják: nem ők bántották a lányt, hanem egy ismeretlen férfi vonszolta egy eldugott bokorhoz...
  • Szerző: Ripost

Telt ház várta, hogy kiderüljön, mi az ítélet a négy erdélyi fiatal ügyében, ám a bíróság újabb tanúmeghallgatásokat hirdetett. M. A. Róbert és társai, rokonsága és szerettei voltak jelen a Markó utcai bíróságon, ahol csoportos nemi erőszak vádjával kellett ismét bíróság elé állnia a négy fiatalnak.

A négy férfi az erőszak éjszakáján egy furgonnal állt meg a Népszínház utcánál, ahol egyikük felfigyelt egy dülöngélő francia lányra. Az autóhoz hívta, majd szórakozni indultak. A vádirat szerint a fiúk megbeszélték, hogy mindannyian szexelnek majd vele. A félig meztelen lányt órákkal később egy norvég férfi találta meg a földön fekve. Õ azt vallotta, hogy segítségért ment, és mire visszatért, látott egy idegen férfit, aki zaklatta lányt.
A bíró ismételten felolvasta a vallomásokat, ahol a francia lány szavai is elhangzottak.


"Nem tudom, miért mentem a fiúk autójához... Nem vall rám ez a viselkedés. Az utolsó emlékem, hogy felébredek a kórházban, és nagyon fáj a nemi szervem."

Ugyanakkor arra, hogy mi történt vele a Népligetben, már nem tudott válaszolni, sőt a férfiak arcát sem ismerte fel a rendőrségen.

Megszólalt a %%-nak az egyik gyanúsított és barátnője

- 2015 nyarán vettek őrizetbe, letartóztattak és házi őrizetbe tettek, vagyis tulajdonképpen szobafogságra ítéltek.

- Nagyon nehéz volt az egész, mert nem tettem semmit!

A testem és a lelkem is ráment az egészre. Több mint 30 kilót híztam. Először 37 négyzetméteren kellett élnem, amit nem hagyhattam el. Ha bűnös lennék, be is vallanám, de nem vagyok az! - nyilatkozta a %%-nak M. A. Róbert.

Lapunk megkérdezte Róbert barátnőjét is, hogyan élte meg a történteket.


- Abban az időben mi együtt voltunk, amikor találkozott a lánnyal. Rosszulesett, hogy hozzáért, de biztos vagyok benne, hogy valaki más erőszakoskodott vele, és nem ők...

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?