INSIDER

Újabb fordulat a bőnyi rendőrgyilkosságban: koronatanú lehet a feleség

Kedden hazaengedték a kórházból a bőnyi rendőrgyilkos feleségét. Az asszonyra újabb megpróbáltatás vár, csütörtökön hallgatja ki a rendőrség.
  • Szerző: CsR

Csütörtökön hallgatja ki az ügyészség a bőnyi rendőrgyilkos feleségét. Az asszony vallomása kulcsfontosságú, hiszen ez alapján ítélhetik el férjét.

Egy hónapja történt bőnyi rendőrgyilkosság, de Gy. István az üggyel kapcsolatban makacsul hallgat, nem tesz vallomást. Felesége a lövöldözés után szívinfarktust kapott, nem volt kihallgatható állapotban.

Az idős asszonyt kedden kiengedték a kórházból, de nem a faluba, hanem a Szőlőhegyre, fegyvermester fiához ment haza. Régi otthona most üresen áll.

Október 26-án Bőnyben a házkutatásra érkező nyomozók Gy. István otthonában egy szűk, sötét folyosón siettek a házigazda után, aki gépkarabéllyal sorozatot lőtt ki rájuk. Az első nyomozót, Pálvölgyi Pétert fején találta el a lövedék, társa viszonozta a tüzet. Ezután, a Lokál szerint, Gy. István felesége megpróbálta csitítani a férfit, aki később bezárkózott az egyik szobába, a rendőrök pedig az udvarra menekültek. Az idős asszony a folyosón fekvő, haldokló rendőrrel maradt, csaknem fél órán át kérlelte, tartson ki, amíg megérkezik a segítség.

Féltjük Pannikát, most jött csak ki a kórházból, és ha felzaklatja a kihallgatás, az akár végzetes is lehet a szívére. Pannikának ez a második infarktusa volt, súlyos műtéten esett át, egyszer már haza akarták engedni, de bent fogták, mert felszökött a láza – mondta a Lokálnak a bőnyi tragédia helyszínén a szomszédasszony.

 

 

 

És ezeket olvastad már?