INSIDER

Új trendet hozott a koronavírus elleni védekezés a sulikba

Borús, esős időben, lehűléssel és a koronavírus-járvány miatti intézkedésekkel indult el az iskolaév, de a Ripost első napi tapasztalatai szerint a gyerekeket nem viselték meg a koronavírus miatti védekezéssel járó változások, mint ahogyan arra sok szülő számított. Sőt, divatot csináltak a maszkviselésből!
  • Szerző: Ripost

„Aggódtunk, mit szól majd a fiunk a maszkviseléshez, ezért kisállatmintásat vettünk neki, mert tudjuk, hogy a füzetekből is azokat szereti. Bejött a számításunk, büszkén vette fel és hordja” – mesélte a -nak a 10 éves Sönberger Nimród anyukája, Judit. „Ráadásul a suliban rögtön kiderült, hogy mások is így gondolkodtak, menők a gamer- és szuperhősmaszkok.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sönberger Nimród (Fotó: Ripost)

A legtöbb helyen megengedték, hogy az elsősöket a szülők maszkban, kézfertőtlenítés után felkísérjék az osztályterembe, de akadt olyan iskola is, ahol egy nappal a tanévkezdés előtt tájékoztatták az elsősök szüleit, hogy nem léphetnek be az iskolába.

Fotó: Ripost/Markovics Gábor

„Nagy volt a felháborodás, hiszen egy este maradt arra, hogy felkészítsük a kislányunkat az új helyzetre. Vajon ki fog bepakolni a szekrényébe és segíteni neki?” – kérdezte az egyik elsős apukája.

Az iskolák leleményesen igyekeznek megoldani, hogy minél kevesebb diák találkozzon egymással: egy zuglói iskolában például az alsósok hátul, a felsősök csak elöl mehetnek be. Mindezt örömmel vették a szülők, azt viszont nem, hogy a gyerekeket csak három fix időpontban, ebéd után, délutáni tanulás előtt, illetve azt követően vihetik csak el. Ez ugyanis sokszor összeegyeztethetetlen a különórákkal, és így nagy csoportokban várják a szülők a gyereküket az iskola előtt.

Fotó: Ripost/Markovics Gábor

A járvány ellenére rendben elindult a tanév, és úgy tűnik, a pedagógusok és a szülők is tudják, hogy a hagyományos oktatás fenntartása mellett az egészség megőrzése és a munkahelyek védelme is indokolja a védekezést.

És ezeket olvastad már?