INSIDER

Új módszerrel lopják meg a turistákat Budapesten

Újabb pofátlan módszer terjed Magyarországon a turisták megkárosítására - tudta meg a Ripost.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A tol­va­jok azo­kat ve­szik célba, akik­nél sok pénzt sej­te­nek. A mód­sze­rük min­dig ugyanaz: pár­ban jár­nak, és az egyi­kük el­al­tatja a gya­nút, a másik pedig rend­őr­nek adja ki magát, vagy mind­ket­ten rend­őr­nek ha­zud­ják ma­gu­kat. A tu­ris­tá­val elő­ve­te­tik a pén­zét és az ira­tait, majd mi­u­tán azo­kat gya­nút­la­nul át­adja, el­sza­lad­nak. A rend­őr­ség nagy erők­kel nyo­moz, mert fel­té­te­lez­hető, hogy több a sér­tett, mint ahány­ról tud­nak.

400 eurót loptak a Teréz körúton

A %% információi szerint magukat rendőrnek kiadva állított meg két ember egy gyanútlan külföldit június 12-én 19 óra körül Budapesten a VI. kerületben, a Teréz körúton. A külföldi nem tudhatta, hogy a két idegen csak eljátssza az egyenruhást és a pénzére pályázik. Intézkedést színlelve elvettek tőle 400 eurót, aztán elfutottak, kezükben a pénzzel.

A rendőrség megerősítette az információkat.

"Az egyik 45-55 év körüli, kopaszodó, őszes hajú férfi, aki a bűncselekmény elkövetéskor kék inget, fekete mellényt, fekete nadrágot és fekete sportcipőt viselt

– mondta lapunknak Csécsi Soma szóvivő.

 - A másik férfi 30-40 év körüli, szürke baseball sapka, világoskék ing, barna mellény, sötét nadrág és kék sportcipő volt rajta. A feltételezett elkövetőkről kamerafelvételek készültek.

Egyszerre két turistát loptak meg

Azt a rablást is rendőri intézkedésnek álcázták, amit július 3-án a reggeli órákban követtek el. Egy hotel bejáratánál két arra sétáló turistától kért útbaigazítást az egyik tolvaj. Ekkor a társa, rendőrnek kiadva magát, intézkedést színlelt, közben pedig ellopta a turisták pénzét.

- Az álrendőr 50-60 év körüli, 180 centiméter magas férfi volt, aki világos színű, hosszú ujjú inget, kék farmert és sötét cipőt, valamint napszemüveget viselt

- közölte a szóvivő.

- Útbaigazítást kérő társa 50-60 év körüli, 170-180 centiméter magas, ősz hajú, kopaszodó férfi, ő is világos színű, hosszú ujjú inget, de világosbarna nadrágot és sötét cipőt viselt.

Aluljáróban szemelték ki az áldozatot

Kísértetiesen hasonló lopás történt július 13-án Budapesten a XI. kerületi Népligeti aluljáróban. Két férfi rendőrnek kiadva magát megállított egy külföldit. A turista átadta az útlevelét a két csalónak, akik az iratok átnézése után elkérték a férfinél lévő készpénzt is, hogy azt is „ellenőrizhessék”. Ám ahogy megkapták, elfutottak a 660 ezer forint értékű kanadai dollárral.

- A rendőrség azonosította ez egyik elkövetőt, a 48 éves Paraschiv Radu nevű román állampolgárt, de ő és társa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik

– nyilatkozta Csécsi Soma.

 

Terézvárosban is lecsaptak a tolvajok

 Budapesten a VI. kerület Bajcsy-Zsilinszky köz és Lázár utca kereszteződésénél július 14-én ismét tolvajok környékeztek meg egy külföldit. Egyikük pénzváltás ürügyén leszólított egy turistát, majd, miközben beszélgettek, megjelent a társa, aki rendőrnek adta ki magát, elkérte a barátja és a külföldi pénzét is, majd elterelték a külföldi figyelmét és ellopták a 240 euróját.

- Az, aki pénzváltást ajánlott, 30 év körüli, körülbelül 185 centiméter magas, fekete hajú férfi, aki farmernadrágot viselt. Társáról egy térfigyelő kamera felvételt készített. Az álrendőr 35-40 év körüli, 170 cm körüli magasságú, erős testalkatú. Fehér pólót és hosszúnadrágot viselt – zárta a szóvivő.

Felháborító trükkökkel rombolják az országimázst

Jól ismert a kolbásztrükk: „véletlenül” lecsepegtetik az áldozatot mustárral vagy ketchuppal kolbászevés közben. A tettes bűnbánóan segít letörölni a foltot, miközben áldozata zsebéből kiveszi a mobilt és a pénztárcát.

Nem kevésbé kártékony a flörtölő. Izgalmas egy idegen városban a szerelem egy idegennel - de vigyázat, lehet, hogy tolvaj! Egy nagyon kedves és szimpatikus nő/férfi, esetleg egy pár meghív valakit egy népszerű helyi bárba – a számlát végül azonban a meghívottnak kell kiegyenlítenie, az összeg pedig nincs feltüntetve az árlapon.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?