INSIDER

Meghökkentő: új kabalaőrület terjed a Covid-oltás után

Fellángolt az internet: új kabalaőrület tartja lázban a koronavírus-oltáson átesett magyarokat. Az eredmény magáért beszél.
  • Szerző: Ripost

Ott hever a polcokon vagy lóg a kulcstartókon – új kabalaőrület tartja lázban a magyarokat. „Van rajtam kívül még olyan, aki hazavitte a kínai oltása dobozát emlékbe?”Renátó az egyik zárt Facebook-csoportban gondolt egyet és egy poszt erejéig megosztotta az örömét a nagyérdeművel. A poszt kommentszekciója ezután önálló életre kelt. Kiderült, új kabalaőrület terjed a neten. Nem csalás, nem ámítás: egyre többen kérik el a háziorvosuktól a Sinopharm-oltás dobozát és teszik el relikviának a sztorimentes időkre.

furcsa kabalaőrület

Fotó: Renató/Facebook

Ázsiai nyelv hever a polcokon

„A dobozt pusztán azért kértem el, hogy emlék legyen. Annyit láttam az újságokban, hogy kíváncsi is voltam rá közelebbről. Szerencsére az orvosom azonnal odaadta nekem” – meséli Renátó a -nak. A férfi ezután hozzáteszi: neki mindegy volt, hogy milyen oltást kap, de egy dologban viszont biztos.

„Az a tervem, hogy hosszú ideig, valószínűleg évtizedekig a polcomon tartom”- mondja.

Attila azt mondja, ő a poén kedvéért gyűjt szuveníreket bármerre is jár. A férfi régóta tervezte, hogy elkéri az oltásból hátramaradt dobozt. „Reméltem, hogy az orvosom nem lesz nagyon dühös rám, ha elkérem tőle. Rögtön odaadta.”

furcsa kabalaőrület

Attila évtizedekig meg akarja őrizni a Covid-oltás emlékét a polcán Fotó: Attila/Facebook

Voltak még kreatívabbak is

A furcsa kabalaőrület más Facebook-felhasználót is magával ragadott, köztük Lászlót is. A férfi egy egész ampullát kért el az orvosától, hogy belőle készítsen kulcstartót.

furcsa kabalaőrület

Egyik olvasónk a kínai vakcina ampullájából készített magának kabalát Fotó: Facebook

Az orvosok nyitottak lehetnek

A furcsa kabalaőrület nem mindenkinek adatott meg. Egyik olvasónk, Róbert a kérdésére elmondta: ő a Szent Rókus Kórház oltópontján kapta meg a kínai oltást, de hiába kérte mindkét alkalommal a dobozt. „Se az ampullát, se a dobozt nem adták oda. Határozott nemmel válaszoltak” – meséli csalódottan a férfi. Dr. Mangó Gabriella háziorvos szerint ebben nincs semmi meglepő. „Az oltópontokon veszélyes hulladékként kezelik a tömeges oltás miatt felgyülemlett ampullákat” -mondja, hozzátéve: háziorvosként eddig tőle még nem kértek ilyen furcsa kabalát, de a háziorvosok odaadhatják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?