INSIDER

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.
  • Szerző: Ripost

ÖNGYÚJTÓVAL JÁTSZOTT, MEGÉGETT

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Életveszélyesen megégett egy hatéves gyerek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Selyeben. A kisfiú négyéves öccsével maradt egyedül a szobában, amikor megtalálta az asztalon hagyott öngyújtót, majd felgyújtotta a szárítón lévő ruhákat. A gyerek ruhája is lángra kapott. Édesanyja azt mondta, kisfia életveszélyben volt, ötször kellett megoperálni.

ZEBRÁN ÜTÖTTÉK EL A GYALOGOST

A zebrán ütöttek el egy gyalogost a Blaha Lujza térnél. A sokkoló balesetről videó is készült. A felvételen jól látszik: a figyelmetlen autós úgy elsodorta a zebrán átkelő gyalogost, hogy a férfi hatalmasat esett. Egyértelműen a sofőr a felelős a balesetért, de egy szakértő szerint a gyalogos is hibázott.

SENKI NEM FELEL NÓRA HALÁLÁÉRT

Senki nem felel annak a 14 éves kislánynak a haláláért, akit tavaly júniusban gázolt el egy traktoros Tiszakanyáron. A nyomozást most zárta le a rendőrség, akik szerint a gyerek fordult a jármű elé. A kislány családja nem nyugszik bele a rendőség döntésébe. Ügyvédet és saját szakértőt fogadtak. Az édesapa szerint addig küzdenek, amíg tudnak.

ANGLIÁBAN REKEDTEK A MAGYAROK

Csaknem 50 magyar rekedt Angliában, miután a Wizz Air vasárnap esti járatával nem tudtak hazarepülni. Az utasok szerint hiába voltak ott időben a lutoni reptéren, nagyon lassan haladt az utasfelvétel. Emiatt alakulhatott ki a hatalmas sor is. Sokak szerint ezért késték le a járatot. Egy ideig úgy tudták, mindössze várniuk kell. Később derült ki, hogy nem szállhatnak fel a gépre. Az utasok között volt kismama is, és olyan is, aki épp hazaköltözött volna.

KIZÁRTA MAGÁT A SOFŐR, UTAS SEGÍTETT

Elállt a szavuk az utasoknak egy budapesti buszmegállóban, amikor azt látták, hogy a sofőr kizárta magát a vezetőfülkéből. A férfi nem tudott bejutni, ezért úgy döntött, megkéri az egyik utast, hogy másszon át a plexifalon és nyissa ki az ajtót. Mindezt egy szemtanú mondta el a Tényeknek, aki fényképeket is készített a megdöbbentő esetről.

MEGFOJTOTTA ÉLETTÁRSÁT, ELÍTÉLTÉK

A lehető legszigorúbb büntetést kapta az a férfi, aki brutálisan összeverte, majd megfojtotta élettársát Zalaegerszegen. Azért lett rá dühös, mert a nő olyan részeg volt, hogy mozogni is alig tudott. Most másodfokon is azt állította, hogy nem ő ölt, és hogy szerette a nőt, a bíróság viszont bűnösnek mondta ki. De az is kiderült róla, hogy nem először gyilkolt, korábban az apját és annak élettársát is megölte.

10 MÉTER MÉLY SZAKADÉKBA ZUHANT A NŐ

Tíz méter mély szakadékba zuhant egy 20 év körüli nő Pécsett, mert valószínűleg rosszul lépett. A bajba jutott nőt egy kutyasétáltató találta meg már sötétben, ő riasztotta a tűzoltókat, akik egy speciális hordágyra erősítették a sérültet és felhúzták a szakadékból. Súlyos állapotban vitték kórházba. Úgy tudjuk, a baleset helyszínén ugyan kiépített túraút van, de ott éppen hiányzott a korlát, ahol a nő lezuhant.

BICIKLIVEL AKADT FENN A KERÍTÉSEN

Fennakadt a kerítésen a biciklijével egy betörő Berettyóújfaluban. A pancser tolvaj egy kerékpárt akart úgy ellopni, hogy átemeli a kerítésen, ráadásul azért tört be épp abba a házba, mert úgy tudta, mindenki COVID-os és emiatt kórházban van. A csörömpölést végül a család kutyája hallotta meg és riasztotta a gazdát. A tolvaj ekkor akart elmenekülni, de a rendőrök egy órán belül elfogták. Azt mondta, ő csak haza akart tekerni.

GYEREKE ELŐTT LŐTTÉK MEG KUTYÁJUKAT

Légpuskával tarkón lőttek egy két hónapos kölyökkutyát Tiszapüspökiben. A foxi gazdája a brutális kínzást végignézte, de az egész családot megrázta az eset, az anya azt mondja: még a 19 éves gyereke is sírt a kutyáért. Az állat szerencsére már jobban van, sérülései viszont nyomot hagytak. A légpisztolyt használó férfit a rendőrség elfogta, állatkínzással gyanúsítják.

A VÉTLEN SOFŐR HALT MEG A BALESETBEN

A vétlen sofőr halt szörnyet egy brutális balesetben Szentgálnál, Veszprém megyében. Két autó ütközött frontálisan, a hibázó sofőr egy kanyarban tért át a szembesávba, ekkor csapódott a másik kocsinak. A 40 éves férfi életét a mentők sem tudták megmenteni. Az autók akkora sebességgel ütköztek, hogy a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak.

Nézd meg a teljes riportot!

EGY ÉVE VERTÉK ÖSSZE, MOST IS MŰTIK

Több, mint egy évvel a brutális támadás után ismét meg kellett műteni Orosz Bernadett arcát. A nőt volt katona párja brutálisan megverte egy osztálytalálkozón. A többgyermekes anya most azt mondta, ismét átélte a borzalmakat, mivel megint véres és bedagadt arccal kellett tükörbe néznie. Messze még a gyógyulása, ráadásul hamarosan a kegyetlen férfival is találkozni fog a bíróságon.

Nézd meg a teljes riportot!

ORVOS LETT A BUSZTRAGÉDIA TÚLÉLŐJE

Orvos lett a deutschlandsbergi brutális buszbaleset egyik túlélőjéből. Szinte napra pontosan 22 éve történt a baleset, a férfinak akkor megsérült az agya, az apja szerint csoda, hogy túlélte és felépült. Kőszegi diákok mentek síelni, de a busz fékje meghibásodott és 15 métert zuhantak. 18-an haltak meg, 27-en pedig súlyosan megsérültek. A túlélők azt mondják, soha nem felejtik el a borzalmakat.

Nézd meg a teljes riportot!

Húga miatt ölhetett a Telepy utcai gyilkossággal gyanúsított budapesti férfi. Úgy tudjuk, hogy azért ment át barátjával a családhoz, hogy a későbbi áldozat öccsét számonkérje a húga miatt. A vita viszont elfajult, ekkor a későbbi áldozat egy gumilövedékes fegyverrel homlokon lőtte a dühös férfit, aki ezután halálra késelte őt a lépcsőházukban. A környéken még most is rengeteg a rendőr, lincshangulat uralkodik az utcában.

ÁLMÁBAN AKARTÁK MEGÖLNI APÁT ÉS FIÁT

Álmában akart kivégezni egy családfőt annak fiával együtt egy tótkomlósi férfi Apátfalván. A helyiek szerint azért, mert a férfi korábban fejbe vágta egy baltával. A férfi tegnap este kivárta, mire mindenki elaludt, majd egy késsel visszament a házhoz, ahol az apát összeszurkálta, a fiát viszont nem tudta megsebesíteni. Végül a családfő sógora kelt fel a zajra. A férfi ekkor elmenekült, de a rendőrök elfogták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?