Létrehozva: 2021.08.06.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

Árvíz pusztított a vihar miatt

Villámárvíz öntött el több esztergomi utcát az elmúlt napok hatalmas esőzései miatt. Több autó elakadt és a házakba is befolyt a víz. A helyiek azt mondják, hogy több helyen combközépig ért az ár. Hajdú-Bihar megyében is komoly károkat okozott a vihar. Komádiban közel egy tucat ház tetejét tépte le az orkán erejű szél és faágakkal torlaszolta el az utakat. A károk helyreállítása jelenleg is folyik.

Fotózni akart a Szabadság hídról, meghalt

Szörnyethalt az a fiatal férfi, aki 15 méter magasról, a Szabadság híd tetejéről zuhant a járdára péntek hajnalban. A férfi a napfelkeltét akarhatta fotózni, amikor a tragédia megtörtént. A helyszínen ott volt vele egy nő is, aki érezhette, hogy baj lesz, mert hívta a segélyhívót. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a becsapódás pillanatában meghalt.

Életet mentett az egyetemista

Életet mentett egy budapesti buszon egy fiatal, amikor egy 70 éves nő hirtelen elájult. Az egyetemista fiú el is mesélte a történetet a Tényeknek. Azt mondta, egy Youtube-videóban látta, hogy mit kell tenni egy ilyen helyzetben, de a mentőszolgálat diszpécsere is segített neki. Legalább tíz percig küzdött az idős nő életéért, akit végül sikerült megmenteni.

Védettségivel lehet gólyatáborozni

Idén is szigorú járványügyi szabályok mellett tartják meg a gólyatáborokat országszerte. Nemcsak a testhőmérséklet-mérés lesz kötelező, de a védettségi kártya vagy igazolás is. Néhány egyetem a három napnál nem régebbi PCR-tesztet is elfogadja. A szakemberek szerint fontos az elővigyázatosság, mert a koronavírus leginkább a közösségekben terjed.

  • Szerző: Ripost
  • Nyakon szúrt egy rendőrnőt, társát pedig az arcán és a kezén sebesítette meg egy férfi Erdőkertesen. Bűnügyi felügyeltben volt, épp a váci kórházból vitték haza, mert a szülei otthonában elesett. Már csak pár méterre voltak a házuktól, amikor megtámadta a rendőröket egy késsel. Először a mellette ülő nőt szúrta meg, aztán pedig a társát. Azért volt bűnügyi felügyeletben, mert korábban összeverte az élettársát, mert a nő el akarta hagyni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kés hogyan került a férfihoz.

    Mellkason szúrta férjét egy hódmezővásárhelyi nő, nem bírta ugyanis tovább részeg férje állandó szidalmazását. A férfi életveszélyesen megsérült. A szomszédok szerint gyakran veszekedtek, a férj pedig többször megfenyegette az asszonyt, hogy megöli, ezt pedig három kiskorú gyerekük is végighallgatta. Most mindkét szülő ellen büntetőeljárás indult, a gyerekeket pedig elvették tőlük.

     

    Újabb tanúkat hallgattak ki a várpalotai kettős-gyilkosság kapcsán. A 40 éves férfi a volt párját és annak kétéves kisfiát ölte meg 2018 szeptemberében, mert a nő új párjával, gyermeke édesapjával akart új életet kezdeni. A férfi dühös lett, ezért megfojtotta Enikőt, és egy késsel leszúrta a kétéves Gergőt.

    Hassan F. maga sem bírta végignézni azt a videót, amelyen ő és társai késsel lefejeznek egy embert. Eltakarta a szemét és elsápadt a mostani tárgyaláson. A férfi kegyetlenkedéseinek több szemtanúja is volt, akik most vallomást tettek. Mindannyian felismerték a szír férfit, és azt mondták, hogy az iszlám állam tagja, aki rengeteg embert kivégzett

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Szakíthatott az ismert magyar sztárpár

    origo.hu

    Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

    mindmegette.hu

    Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

    ripost.hu

    Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

    mandiner.hu

    Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

    origo.hu

    Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

    travelo.hu

    Csoda szép virágok nyílnak a Bükkben

    ripost.hu

    Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

    ripost.hu

    Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    INSIDER

    Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

    INSIDER

    Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

    INSIDER

    "Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

    INSIDER

    Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

    INSIDER

    Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

    INSIDER

    84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

    INSIDER

    "Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

    INSIDER

    Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább