Létrehozva: 2021.05.10.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

LÁNGOLÓ LAKÁSBÓL MENTETTÉK A LAKÓKAT

Szabadnapos tűzoltó mentett ki hat embert egy égő panelházból Nyíregyházán. Amikor a lángok felcsaptak, a tűzoltó éppen a feleségével beszélt telefonon. Az asszony azonnal mondta, hogy menjen haza, mert nagy a baj. A tűzoltó egy porral oltóval ment a kilencedik emeletre. A lakás hatalmas füstoszloppal égett, volt, akit a munkahelyén hívtak fel, hogy azonnal menjen haza, mert ég a panelház.

VIDEÓ: VEREKEDETT AZ ŐRREL A TOLVAJ

Elképesztő videó készült egy áruházi tolvajról. A biztonsági őr vette észre, hogy a férfi lopni akart a drogériából, ekkor rohant utána, kitörték az ajtót, a földre estek, így próbálta elkapni a férfit. Miután elfogták, kiderült róla, hogy nemrég szabadult a börtönből és egyből betört volt élettársához, sőt meg is verte a nőt. A tolvaj most letartóztatásban van, akár fegyházbüntetést is kaphat.

KÉSSEL FENYEGETHETTÉK A SZERELŐKET

Késsel akarták rávenni a vízszerelőket egy munkára Pécsett egy társasházban. Legalábbis ezt mondják a szakemberek. A férfi viszont azt állítja, ők nem támadtak rá a szerelőkre – csak azt szerették volna, ha megjavítják a víznyomást a lakásukban. Az apa azt elismeri, hogy lökdösődés volt, viszont azt mondja, sem ő, sem fia nem rántott kést.

MEGLEPETÉSEKKEL VÁRTÁK A DIÁKOKAT

Édességekkel, lufikkal és színes plakátokkal várták vissza a diákokat az iskolákba a tanárok országszerte. A szabályokat viszont továbbra is be kell tartani, a tanároknak például a maszkot még az órákon is hordaniuk kell. Legtöbben már nagyon várták, hogy újra találkozzanak az osztálytársaikkal, viszont volt, aki azt mondta, nehéz visszaállni a hagyományos oktatásra. A tanárok ezért fokozatosan próbálják visszaszoktatni a gyerekeket, az egyik budapesti iskolában például a héten még nem lesz dolgozat.

Fiával ölte meg felesége új szerelmét egy férfi Dunavarsányban. A két férfi ma hétfő reggel ment el a nő új párjához és már az udvaron annyira összevesztek, hogy a veszekedésnek gyilkosság lett a vége. Úgy tudjuk, hogy pont ma lett volna a gyilkos férfinak és feleségének a válópere. A férfi végül egy dohányboltba rohant be a gyilkosság után, ott vallott be mindent, fia elfutott, őt később fogták el. Kihallgatásuk még most is tart.

Halálfélelmük volt azoknak a fiataloknak, akik szombaton este Kőbányán, a Harmat utcai lakás tetőteraszán ünnepeltek. Nyilatkoztak a bulizók a Tényeknek. Volt, aki annyira megijedt, hogy telefonon már a szüleitől is elköszönt. Akkora volt a füst, hogy a tetőn rekedt társaság térdre rogyva, négykézláb a földön vízzel locsolta egymást, csak így élték túl. A lakás lakhatatlanná vált. Segítségre van szükségük.

Hatalmas lángokkal égett egy lakás hétfő hajnalban is a 11. kerületben. A házban a Dr. Balaton egyik színésze él a családjával, őket kellett kimenteni a tűzből. Az első emeleten a konyhában csaptak fel a lángok, percek alatt megtelt miden sűrű füsttel. Ónodi Gábor az alagsorban lakik, őt a tűzoltók ébresztették, hogy menekülni kell, nagymamáját közben az ablakon mentették ki az égő házból. Drámai videó készült a mentési akcióról.

Egy ötéves bükkábrányi kislány mentette meg az anyja életét, amikor látta, hogy a nő a földön fekszik. Az asszony rosszul lett, majd elájult, de még sikerült megkérnie legidősebb lányát, Elenát, hogy hívjon segítséget. A gyerek először a nagypapáját, majd a 112-es segélyhívót tárcsázta. A gyereknek hála nem történt nagyobb baj, az óvodában persze nagyon büszkék a kislányra társai, az operátorok ugyanis rögzítették a segélykérő beszélgetést.

25 EZER VOLT RÁZTA HALÁLRA A VONATON

25 ezer voltos magasfeszültség rázott halálra egy 24 éves férfit Szentlőrincen. Gabonát pakoltak vagonokba, amikor a tragédia történt. A férfi a vonat tetején volt, ekkor az egyik vezeték megrázta. Vele dolgozott a nagybátyja is, aki végignézte a tragédiát. A férfit mentőhelikopterrel kórházba szállították, de olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy három nap múlva meghalt.

HALÁLRA SZÚRTA APJÁT, MERT RÁTÁMADT

Önvédelemből szúrta halálra apját egy férfi Pakson, mert az rátámadt a 27 éves fiára egy hatalmas baltával. A szomszédok csak hatalmas sikoltozást hallottak szerda este, abból gondolták, hogy nagy a baj. Szerintük a család mindig zárkózott volt, a baltával támadó apát pedig alig látták. A fiú többször is megszúrta a férfit, a gyilkosság után pedig mindent beismert.

ELLOPOTT AUTÓJA MIATT VERTE HALÁLRA

Egy férfi részegen ellopta és összetörte ismerőse autóját, végül emiatt kellett meghalnia Tatabányán. Amikor a kocsitolvaj visszament a tulajdonoshoz, összevesztek és verekedni kezdtek, majd a tulajdonos egy fejsze nyelével agyonverte a másik férfit. A gyilkos rokona azt mondja, hogy nem ő ölte meg a férfit, hanem az olyan szerencsétlenül esett az egyik ütéstől, hogy abba halt bele.

A LÁNYA AZT KÉRTE: APA, NE HALJ MEG!

Drámai vallomást tett a bíróságon az öt éve brutálisan meggyilkolt nyíregyházi nő férje. A házaspárra a nő egykori szeretője, egy román főorvos támadt rá, mindkettőjüket fejbe lőtte. Ám a férfi túlélte a lövést, a sokkoló részletekről most a bíróságon beszélt. Azt mondja, kislánya a gyilkosság után odahajolt hozzá és azt kérte: apa, ne halj meg.

TÁBLAGÉP MIATT VERTE NEJÉT A KATONA

Megütötte, az udvaron a földre rántotta, majd ott több méteren keresztül húzta a feleségét egy szerződéses katona Debrecenben. A férfi azért lett ideges, mert használni akarta a táblagépet és azt a nőtől követelte, aki hiába mondta, hogy nem ő tette el. Segített volna megkeresni, de a dühös férj ekkor sem nyugodott le. Megverte a nőt, a konyhájukban szinte mindent összetört, ezután pedig mosogatószerrel, olajjal és kávé krémporral, sőt még kólával is leöntötte a nőt.

Leszúrta unokáját egy férfi Hajdúsámsonban. Az unoka gyakran volt részeg és drogozott is, olyankor pedig rendszeresek voltak a családi veszekedések. Hétfő este is részeg volt a fiú, mert rátámadt a nagyapjára. Dulakodás közben került elő a kés, amivel a nagyapa megszúrta az unokáját. A fiú olyan súlyos sérülést szerzett, hogy a házban azonnal meghalt. A nagyapát a kihallgatás után elengedték valószínűleg azért, mert önvédelemből szúrhatott.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szörnyű tragédia lett a strandolásból, felszippantotta a medencecső a 8 éves kislányt

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

travelo.hu

Húsvét közeledtével virágba borul az Adria Királynője Horvátországban

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast