Létrehozva: 2021.02.01.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

APA ÉS A LÁNYA HALT MEG MÉRGEZÉSBEN

Egy apa és a lánya haltak meg szén-monoxid-mérgezésben ma hajnalban Szerencsen. Mindketten a polgármesteri hivatalban dolgoztak, épp készülődtek a munkába, amikor meghaltak. Végül a kollégáiknak tűnt fel reggel, hogy egyikük se ment be dolgozni, ők találták meg a holttestüket. Úgy tudjuk, az apa még próbált menekülni, ő az ajtóhoz közel, lánya pedig a fürdőszobában halt meg. A házban nem volt szén-monoxid érzékelő.

TŰZ: ABLAKON UGROTTAK KI A GYEREKEK

Sokkos állapotban, az ablakon ugrottak ki a gyerekek, miután kigyulladt egy családi ház a Borsod megyei Szalonnán. Az anyjuk vásárolni indult, egyedül hagyta otthon a gyerekeket és mire hazaért, már minden lángokban állt. Azt mondta, ő kora reggel begyújtott a kályhába, az egyik gyereke a tüzet akarta újraéleszteni, amikor kipattanhatott egy szikra. Most mindenük odalett, a helyiek fogadják be őket.

NEJLONNAL FOJTOTTA MEG MEGSZÜLT FIÁT

Figyelem, megrázó történet következik! Bő ruhákban járt – csak ennyi tűnt fel annak a férfinak, akinek felesége titokban megszülte a gyermeküket, majd a kicsit megölte. Az anya most vérfagyasztó részleteket árult el a bíróságon. A kisfiút, hogy ne sírjon fel, egy nejlon zacskóval fojtotta meg, majd egy zsákba tette és elrejtette. Két nappal később akarta a holttestet elégetni, férjének pedig azt mondta, ágakat gyújtott fel.

RENDHAGYÓ LESZ, VAGY ELMARAD A BÁL

A farsangi programokat is átírta a koronavírus-járvány. Idén sok helyen elmaradnak a népszerű karneválok és a télbúcsúztató rendezvények. Vannak iskolák, ahol csak a tanórák keretein belül farsangolnak, az óvodák többségében viszont lesz jelmezbál. A kislányok közül a legtöbben hercegnők lesznek, a fiúknál pedig a filmhősök a kedvencek, például Darth Vader.

MEG AKARTÁK ENNI KÁROLYT, BEFOGADTÁK

Egy kenguru vigyáz egy tatabányai családi házra. Károly – merthogy így hívják – gazdája szerint jobb házőrző, mint egy kutya. A család kenguru-húst akart grillezni, de Károly annyira aranyos volt, hogy inkább megtartották házikedvencnek. Azóta pedig egyre csak gyűlnek az állatok a mini farmon. Zsuzsi, a törpemalac is nemrég érkezett hozzájuk, egy róka karmai közül pedig egy tyúkot is kimentettek, ami a Pihe nevet kapta.

Zuhanyzás közben megfulladt egy 12 éves vak kisfiú egy Fejér megyei faluban. A nagyanyja – akinek vigyáznia kellett volna rá – kiment az udvarra. A nő a lányával és unokáival lakott egy házban. A 12 éves értelmi fogyatékos unokájának a fürdését kellett volna felügyelnie, de ő kiment dohányozni, a kisfiú pedig belefulladt a 17 centis vízbe.

Többször is le és föl száguldozott egy autós a kékestetői sípályán tegnap (kedden) délután. A sofőr ámokfutásáról az üzemeltető készített felvételt. A sípályára nemcsak szánkóval, de még cipőben is tilos a belépés, hogy megvédjék a gondosan kialakított, síelésre alkalmas hóréteget. Az üzemeltető szerint az autós hatalmas kárt okozott. Több hetes munkájukat tette tönkre.

Hetek óta hiány van egy TB által támogatott pulzus- és vérnyomáscsökkentő gyógyszerből. A szívbetegek ugyan megvehetnek egy másik készítményt, az azonban 20-szor többe kerül, mint az államilag támogatott termék. A betegek hiába várnak, mégsem szállítják a gyógyszertárakba a mintegy 100 forintos gyógyszert.

 

Elítélte a bíróság azt a férfit, aki május végén büntetőfékezett, majd le akarta szorítani a másik autóst az M0-s autóúton. A sofőr ámokfutását rögzítette a másik autó fedélzeti kamerája. Az erőszakos sofőr egy hamis rendőrigazolványt is elővett. A bíróság most több százezer forintra büntette az agresszív sofőrt és egy évre bevonták a jogosítványát.

Sokan ugyanis inkább megrendelik az interneten a kívánt terméket, mert a koronavírus miatt nem mernek üzletbe menni. Éppen ezért több helyen meghosszabbították az akciót és nem csak egy napos, hanem akár egy hétig, sőt néhol egy hónapig is tarthat a kedvezmény. Azt mondják, így kerülik el azt, hogy tömeg legyen a boltokban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

mandiner.hu

Pankotai Lili: „V. Judit egyetlen szava sem bizonyítható, hiszen nem voltunk ott a Magyar-családnál”

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Vicces locsolóversek, mert húsvétkor is kell a poén

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"