INSIDER

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.
  • Szerző: Ripost

ÖKÖLLEL ÜTÖTTE AZ UTCÁN AZ EMBEREKET

Részegen, ököllel ütötte az utcán álló embereket egy férfi Gyulán. Válogatás nélkül, akit csak meglátott, pofozott és volt, akit még a földön is megrugdosott. Az ámokfutásról egy videó is készült, egy biztonsági kamera ugyanis mindent rögzített. Kiderült, hogy sokan ismerték a 24 éves férfit, gyakorlatilag rettegtek tőle. Még a saját feleségét is megverte. A nyugalom megzavarására alkalmas riport következik.

Nézd meg a teljes riportot!

ELÍTÉLTÉK AZ ISZLÁM ÁLLAM KATONÁJÁT

Elítélte a bíróság az Iszlám Állam terroristáját, akit 2018-ban fogtak el Budapesten. A férfi a vád szerint csapatával elfoglalt egy várost Szíriában, nyilvános kivégzéseket rendeztek és egy vallási vezetőt is megöltek. A férfi most végig tagadta, hogy a terrorszervezet katonája lett volna, viszont többen is felismerték, akiknek lemészárolta a családját. A férfi legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

Nézd meg a teljes riportot!

HÁZASPÁRT AKART ÖLNI A DÜHÖS SZERETŐ

Két év két hónap börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy házaspárra akarta gyújtani a házukat Berkesden, mert az asszony nem őt választotta a férje helyett. A házaspár azért fogadta őt be a házukba, mert a férj kerekesszékes, a ház körüli munkákat pedig nem tudta elvégezni. A befogadott férfi és a feleség szexuális viszonyba kezdett, így alakult ki a szerelmi háromszög. A férfi végül dühében fel akarta gyújtani a házat, ami csak az erős szél miatt nem sikerült.

Nézd meg a teljes riportot!

FÜLEI MIATT JODA LETT A LÁMA NEVE

Különleges lámacsikó született a Miskolci Állatkertben. Az egyik füle lekonyul, ezért a gondozói Jodának nevezték el. A kis csődör nyakig fehér, csak a fülei fekete foltosak, nyaktól lefelé viszont olyan, mint a felnőtt lámák. Gyorsan fejlődik, hamarosan már szilárd táplálékot is kaphat, addig azonban csak ritkán megy el az anyja mellől.

Nézd meg a teljes riportot!

NYUGDÍJÁÉRT VERTÉK AGYON AZ IDŐS NŐT

Meggyilkoltak egy 94 éves asszonyt a Borsod megyei Hegymegen. Az asszonyt a nyugdíja miatt verték agyon puszta kézzel. Az áldozatot hétfőn látták utoljára a környéken, holttestét csütörtökön találta meg egyik unokája. Az ott élők sokkot kaptak, amikor meghallották, mi történt. A rendőrök a szomszédban lakó férfit gyanúsítják a kegyetlen gyilkossággal.

GYEREKEIVEL GÁZOLTÁK EL AZ ANYÁT

Átlökte a babakocsit a túloldalra – ezzel mentette meg csecsemője életét egy nő Kecelen. A négytagú család épp a zebrán ment át, amikor a figyelmetlen autós elütötte az anyát és két másik gyerekét. A kicsik métereket repültek az ütközéstől, egyikük és az édesanyjuk súlyosan megsérült. Két éve zebrán ütöttek el egy családot Szentendrén. Akkor sokkoló videó készült a gázolásról.

ROSSZ IRÁNYBA MENEKÜLT, MEGHALT

Kigyulladt a háza és meghalt egy nő a Heves megyei Szajlán. Úgy tudjuk, az asszony rossz irányba menekült és már nem sikerült kijönnie a házból. Hajnalban az unokája vette észre a tüzet, amit a kályhából kipattant szikra okozhatott. Budapesten pedig egy cigarettacsikktől csaptak fel a lángok, két férfit a rendőrök mentettek ki az otthonukból. Naponta átlagosan harminc lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, tehát negyvenöt percenként gyullad ki egy lakás.

AZT ÁLLÍTJA, MÁS ÖLTE MEG SZERETŐJÉT

Semmi megbánást nem mutat – ezt mondta annak a nőnek az édesanyja, akit brutális kegyetlenséggel ölt meg egy férfi Oroszlányban. Azt mondta, lánya gyilkosa olyan volt, mintha kocsmában ülne. Elizát a férfi összeszurkálta és a torkát is elvágta. A férfi viszont azt állítja, hogy mire visszament a lakásba, a nőt már meggyilkolták. Kiderült, hogy a férfi korábban katona volt, tankokra lőtt Afganisztánban és ki is tüntették.

325 EZRET FIZET A FÉKEZÉSE MIATT

Elítélte a bíróság azt a férfit, aki május végén büntetőfékezett, majd le akarta szorítani a másik autóst az M0-s autóúton. A sofőr ámokfutását rögzítette a másik autó fedélzeti kamerája. Az erőszakos sofőr egy hamis rendőrigazolványt is elővett. A bíróság most több százezer forintra büntette az agresszív sofőrt és egy évre bevonták a jogosítványát.

VÍRUS: NEM MERNEK BOLTBAN VÁSÁROLNI

Kevesebben vásárolnak a boltokban annak ellenére, hogy hatalmas akciók vannak több üzletben a Black Friday miatt. Sokan ugyanis inkább megrendelik az interneten a kívánt terméket, mert a koronavírus miatt nem mernek üzletbe menni. Éppen ezért több helyen meghosszabbították az akciót és nem csak egy napos, hanem akár egy hétig, sőt néhol egy hónapig is tarthat a kedvezmény. Azt mondják, így kerülik el azt, hogy tömeg legyen a boltokban.

EZREKKEL DRÁGUL AZ ADVENTI KOSZORÚ

Akár több ezer forintot is drágulhat idén az adventi koszorú. Egy virágkötő azt mondta, amit eddig 7-8 ezerért árult, már nem tudja 10 ezer forint alatt adni. Egyszerűen nem éri meg neki. A drágulás ellenére viszont már most nagyon sokan érdeklődnek és meg is veszik az adventre szánt asztali vagy fali díszeket. A legolcsóbbak két-háromezer forintba kerülnek, a legdrágábbakért pedig akár 30, 40 ezer forintot is elkérnek.

MÁR SÜTIK A BEJGLIT, ÓRIÁSIT DRÁGUL

Megkezdték a karácsonyi bejglik próbasütéseit a cukrászdákban és a pékségekben. Jövő héttől már kapható lesz ugyanis az egyik kedvenc karácsonyi sütemény. A mákos és a diós még mindig a legnagyobb kedvenc, a legtöbb helyen ebben a két ízben készítik el. Idén viszont valamivel drágább lesz a diós, egy kártevő ugyanis sok helyen tönkretette a termést, így kevesebb van a dióból és drágább is.

 

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?