INSIDER

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.
  • Szerző: Ripost

DIÁKOKAT ERŐSZAKOLT A PEDOFIL PORTÁS

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Éveken keresztül molesztálta a diáklányokat a portás egy budapesti általános iskolában, sőt meg is erőszakolta őket. A 61 éves férfi edzéseket is tartott, ekkor vette rá a fiatalkorú diákokat, hogy ne az öltözőben, hanem az irodában öltözzenek át, ekkor pedig több lányt is szexuálisan bántalmazott. A férfi most beismerte bűnösségét, 11 év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték. A nyugalom megzavarására alkalmas riport következik.

325 EZRET FIZET A FÉKEZÉSE MIATT

Elítélte a bíróság azt a férfit, aki május végén büntetőfékezett, majd le akarta szorítani a másik autóst az M0-s autóúton. A sofőr ámokfutását rögzítette a másik autó fedélzeti kamerája. Az erőszakos sofőr egy hamis rendőrigazolványt is elővett. A bíróság most több százezer forintra büntette az agresszív sofőrt és egy évre bevonták a jogosítványát.

VÍRUS: NEM MERNEK BOLTBAN VÁSÁROLNI

Kevesebben vásárolnak a boltokban annak ellenére, hogy hatalmas akciók vannak több üzletben a Black Friday miatt. Sokan ugyanis inkább megrendelik az interneten a kívánt terméket, mert a koronavírus miatt nem mernek üzletbe menni. Éppen ezért több helyen meghosszabbították az akciót és nem csak egy napos, hanem akár egy hétig, sőt néhol egy hónapig is tarthat a kedvezmény. Azt mondják, így kerülik el azt, hogy tömeg legyen a boltokban.

EZREKKEL DRÁGUL AZ ADVENTI KOSZORÚ

Akár több ezer forintot is drágulhat idén az adventi koszorú. Egy virágkötő azt mondta, amit eddig 7-8 ezerért árult, már nem tudja 10 ezer forint alatt adni. Egyszerűen nem éri meg neki. A drágulás ellenére viszont már most nagyon sokan érdeklődnek és meg is veszik az adventre szánt asztali vagy fali díszeket. A legolcsóbbak két-háromezer forintba kerülnek, a legdrágábbakért pedig akár 30, 40 ezer forintot is elkérnek.

MÁR SÜTIK A BEJGLIT, ÓRIÁSIT DRÁGUL

Megkezdték a karácsonyi bejglik próbasütéseit a cukrászdákban és a pékségekben. Jövő héttől már kapható lesz ugyanis az egyik kedvenc karácsonyi sütemény. A mákos és a diós még mindig a legnagyobb kedvenc, a legtöbb helyen ebben a két ízben készítik el. Idén viszont valamivel drágább lesz a diós, egy kártevő ugyanis sok helyen tönkretette a termést, így kevesebb van a dióból és drágább is.

ZÁRLATOS JAKUZZI OKOZTA A TÜZET

Egy zárlatos jakuzzi miatt gyulladt ki egy garázs és a szomszédos ház is Vácon. Az épület tetejének egy része megégett és még egy ablak is kitört. Az óriási lángokat gyorsan sikerült megfékezni. A garázs tulajdonosai nem voltak otthon, a szomszédok hívták ki a tűzoltókat. A lángokat hatalmas robbanások kísérték.

ÁROKBA HAJTOTTAK A LOPOTT BUSSZAL

Árokba hajtottak egy lopott busszal Kulcsnál, a járatot totálkárosra törték. A busszal a sofőr leparkolt, az indítókulcsot benne hagyta, az ajtókat kívülről bezárta. A tolvaj először a településen egy villanyoszlopnak ment, majd az árokba borult vele. A tettest elfogták, egy 19 éves helyi férfi lopta el a buszt.

SZÁGULDÓ AUTÓK KÖZÖTT BICIKLIZETT

Életveszélyesen biciklizett egy férfi a 8-as számú főúton hétfőn délután. Az esetről videó is készült, amit egy autó utasa készített. Az út mellett nem volt leállósáv, a biciklis sehova nem tudott lehúzódni, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. Egy szakember szerint már egy kisebb ütközés is életveszélyes lett volna.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?