Létrehozva: 2020.11.13.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.

Szerző Ripost

Meghalt egy 41 éves magyar bajnok sportoló a koronavírus okozta szövődmények miatt. Tüdőembóliát kapott, összeomlott a szervezete. Az elmúlt 24 órában az áldozatok száma a 100-at közelíti és több mint ötezren fertőződtek meg. Szakemberek szerint a következő a napokban hét vidéki nagyvárosban még tovább nőhet a betegek száma.

Heteken belül megérkezhet a koronavírus elleni védőoltás Magyarországra, a mintákat laborokban fogják vizsgálni. Amíg nem kezdik el oltani az embereket, addig szigorúan be kell tartani a kijárási tilalmat és a többi szabályt, amelyeket azért hoztak, hogy az egészségügyi rendszer kibírja a rá nehezedő nyomást. Az intézkedéseknek köszönhetően minden beteg megkapja azt az ellátást, ami a gyógyulásához szükséges.

Egyre több iskolában kötelező már a tanórákon is maszkot hordani a diákoknak és a tanároknak. Erről az intézmények maguk dönthetnek, központilag ugyanis csak a közösségi terekben írják elő a maszkhasználatot. Vannak szülők azonban, akiket felháborít, hogy a gyerekeknek egész nap maszkban kell lenniük.

Javító intézetből szökött meg az a 17 éves fiú, aki ezután ellopott egy autót, és ezzel két ember halálát okozta Salgótarjánban. Szintén egy lopás miatt ítélték el korábban, azonban augusztusban megszökött az aszódi intézetből, azóta Karancslapújtőn volt. Innen vitte el egy férfi autóját, aki sírva beszélt a Tényeknek arról, hogyan tudta meg, hogy kocsijával egy nyugdíjas párt megöltek.

MEGVAN A HATÉKONY VAKCINA

Megvan a koronavírus elleni hatékony vakcina – ezt most jelentették be. A vizsgálatok nagyon jó eredményeket mutattak azoknál, akiknek beadták az oltóanyagot. Bebizonyosodott ugyanis, hogy akiket beoltottak a szerrel, azok esetében 90%-kal kisebb lett a fertőzés kialakulásának kockázata. A vakcinát kifejlesztő német és amerikai gyógyszergyár abban bízik, hogy már novemberben megkapja a forgalomba hozatali engedélyt az Egyesült Államokban.

KUTYA MARCANGOLTA A FÉRFIT

Brutálisan kiharapott egy darabot egy férfi karjából egy megvadult rottweiler Kőszegen. A férfi a saját kutyáját sétáltatta az utcán, amikor a póráz nélküli kutya rájuk támadt. A férfi ezután dolgozni sem tudott, hónapokig járt gyógytornára. Azóta is perben áll a támadó kutya gazdájával, de nem tudnak megegyezni. Ráadásul a helyiek szerint több ilyen támadás is történt a környéken és rettegnek a megvadult állattól.

Serpenyővel és húsklopfolóval ütötte, késsel, kampóval szurkálta, majd asztallal, székekkel agyonnyomta édesanyját egy mohácsi férfi. Az 50 éves nyelvésznek nemcsak 76 éves édesanyja meggyilkolásáért kell felelnie, hanem azért is, mert orvosi diplomát hamisított magának, amivel pszichiáterként akart elhelyezkedni. A nyugalom megzavarására alkalmas riport következik.

Halálra gázolt egy 66 éves asszonyt a vonat Szárligetnél. A nő egy takarítócég alkalmazottja volt, úgy tudjuk, éppen szemetet szedett, munkaidőben érte a tragédia. A szolgálati átjárón mehetett át, amikor az érkező szerelvény halálra gázolta. A településen jól ismerték a nőt, mindenkit sokként ért a halála.

Kínai horroréttermet záratott be a NÉBIH Budapesten. A távol-keleti kifőzdében borzasztó állapotok uralkodtak: hatalmas volt a mocsok, a pulton és padlón hemzsegtek az ételmaradékok. Egy közelben lakó nő szerint volt, hogy a kacsákat drótra akasztották ki, majd sámlin ülve pucolták meg az udvaron. Az ellenőrök ezen kívül is rengeteg hiányosságot találtak.

Gyerekek lettek rosszul egy kaposvári általános iskolában, miután tévedésből dohányzásról leszoktató tablettát vettek be, amit az egyik kisdiák vitt be magával otthonról. Azt hitte, cukorka és megkínálta vele az osztálytársait.

Gyerekek szeme láttára, légpuskával lőtt fejbe egy 65 éves férfi egy kutyát Füzesabonyban hétfőn. Az állat fejéből ömlött a vér, a lövedék a szemén keresztül a fülén jött ki. Azonnal kórházba vitték, ma (kedd) délelőtt életmentő műtéten esett át, a szemét eltávolították. A kutya gazdája ezután lemondott az állatról.

A FOLYÓ FELETT REKEDTEK A DARUBAN

Emelőkosárban rekedt három munkás négy méterrel a Rába felett Sárváron. A szakemberek épp hídfelmérési munkálatokat végeztek, de az emelőkosaras szerkezet meghibásodott. A három férfi közel egy óráig volt a folyó felett, végül hívták a tűzoltókat, akik dugólétra segítségével menekítették ki őket. Egy pszichológus szerint egy ilyen baleset hatalmas trauma.

A MACSKÁJA MENTETTE MEG AZ ÉLETÉT

A macskája mentette meg egy férfi életét a gyilkos gáztól Szolnokon. A férfi lakásában szivárgott a szén-monoxid, amitől szédült és hányt is, ekkor kezdett el nyugtalankodni és nyávogni a macskája, végül rájött, hogy szén-monoxid mérgezése van. Azonnal kinyitotta az ablakot és elhagyta a lakást. A kórházban azt mondták a férfinak, hogy ha a macskája nem jelez időben, már nem élne.

FENYEGETŐ ÜZENETEKET KAPOTT A CSALÁD

Megszólalt annak a pécsi diáknak az édesanyja, akit az iskolája előtt brutálisan megvert az intézmény takarítója a múlt héten. A bántalmazást többen is felvették a telefonjukkal, most olyan videókat is bemutatunk, amiket eddig nem láthattak. A családot több atrocitás is érte az elmúlt napokban. Fenyegető üzeneteket is kaptak, ezért döntöttek úgy, hogy újra kamera elé állnak.

 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

magyarnemzet.hu

Ismét beleszállt Magyarországba az amerikai külügy, Menczer Tamás csattanós választ adott

metropol.hu

Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

travelo.hu

Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Nem tudta kifizetni 20 milliós adósságát, láncra verve tartották

INSIDER

Holtan találtak rá az eltűnt nyíregyházi négygyermekes anyára

INSIDER

Szívszorító: anyák napját szervez a 15 évesen elhunyt Dominik édesanyja

INSIDER

Karácsony Gergelyen erőt vett a kapuzárási pánik