INSIDER

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.
  • Szerző: Ripost

SOK A FERTŐZÖTT, DE LASSULT A JÁRVÁNY

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy kicsit ugyan lassult a járvány, de a fertőzöttek száma folyamatosan nő. A szakértők szerint a tömeges megbetegedések küszöbén vagyunk. Az elmúlt 24 órában 35 új beteget regisztráltak, így 261 főre emelkedett a koronavírusosok száma. Valószínűleg azonban ennél sokkal több beteg van már az országban. Ezzel egyidőben viszont heten meggyógyultak és újabb áldozatot sem követelt a járvány.

OTTHON VESZIK LE A MINTÁT A MENTŐSÖK

Telefonos egyeztetés után, a háziorvos javaslatára már otthon is elvégezhetik a koronavírus-fertőzött gyanús eseteknél a mintavételt. De még mielőtt a mentők kimennének, a háziorvosnak egyeztetnie kell egy infektológussal, hogy elrendelhető-e a mintavétel. Utánajártunk, hogy pontosan hogyan is néz ki ez a procedúra.

TÁNCCAL KÖSZÖNTÉK MEG A TAPSOKAT

Tánccal és énekkel köszönték meg a Mentőszolgálat irodai dolgozói a rengeteg tapsot, amit kaptak az elmúlt napokban az egyik budapesti lakótelepen. Még az Országos Mentőszolgálatig is elhallatszódott a helyiek hálája, ezért úgy döntöttek, most ők mondanak köszönetet mindenkinek, hogy otthon maradnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?