INSIDER

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a Tv2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

LÁNYA MIATT HAGYTA ABBA AZ ERÕSZAKOT

Elítélték azt a férfit, aki megerőszakolt egy debreceni lányt. A fiatal lány hajnalban ment haza a barátjától, feldúltan, valószínűleg összevesztek az este.  A férfi ekkor támadt a lányra. Õ próbált védekezni, de a férfi azt üvöltötte neki, hogy ezt a napot nem fogja túlélni, és meg fogja ölni. Ököllel többször meg is ütötte aztán  megerőszakolta a lányt, aki végig könyörgött neki, hogy hagyja abba. A lány végül azt mondta, hogy odaadja a pénzét csak hagyja abba. A férfi elfogadta a 13 ezer forintot, és elmenekült. A lány ezután kifutott az utcára, és leintett egy taxit.

„A támadástól sokkot kapott, mert zavartan beszélt, kicsit reszketett, sírt, szinte könyörögve kért, hogy vigyem el a kórházba.” – mondta a Tényeknek a taxis.

A bíróságon a támadó azt mondta, hogy eszébe jutott a saját lánya, ezért hagyta abba az erőszakot. 9 év fegyházat kapott, és az ítélet szerint nem is szabadulhat hamarabb.  Az ítélet nem jogerős, mert a férfi fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.

Nézd meg a videót itt!

NEM ÉRNEK ÁT A ZÖLDÖN A ZEBRÁN

Szinte lehetetlen átérni a túloldalra több budapesti zebránál is. Az Andrássy út és a Bajcsy Zsilinszky út kereszteződésében lévő egyik zebrán normál tempóban 24 másodperc alatt lehet átkelni, a lámpa azonban csak 17 másodpercig zöld. Fiatalok és idősek arra panaszkodnak, hogy így csapdába esnek az út közepén.

Hasonló a helyzet az Üllői út és Ecseri úti kereszteződésénél is. Sétáló tempóban a 10 sávos úton csak félig lehet átjutni a zöld idején. Az idősebbeknek ez szinte lehetetlen. A szakemberek szerint 14 másodperces limit kevés az átkelésre, de azért nem lehet az időtartamon hosszabbítani mert az hatalmas torlódást okozna az amúgy is túlterhelt budapesti forgalomban.

Nézd meg a videót itt!

BEZÁRTÁK A PSZICHIÁTRIÁRA

Bezárták a pszichiátriai klinikára, de nem tudja miért - mondta el a Tényeknek egy szegedi nő. Azt állítja, hogy minden lehetséges kimenőt elvettek tőle, nem látja pontosan, mikor engedik ki. Családjában több tragédia is történt, ezért idegösszeroppanást kapott, emiatt került a pszichiátriai klinikára, de a betegfelvételnél nem állapították meg róla, hogy közveszélyes vagy önmagára veszélyes lenne. Mégis a bíróság rendelte el, hogy ott maradjon. Több fertőzést is elkapott a klinikán. Kivizsgálást kért ezekre, de nem kapott. Állítja: nagyon magas hormontartalmú gyógyszereket írtak fel neki kezdetben.

Az ügyben a fenntartó Szegedi Tudományegyetem azt nyilatkozta, hogy adatvédelmi okok miatt nem adhatnak a beteg állapotáról felvilágosítást, de általánosságban elmondható, hogy egy hónap után felülvizsgálják, hogy hazaengedhetik-e a beteget. A nő szerint az ő esetében még nem történt ilyen.

Nézd meg a videót itt!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?