INSIDER

TV2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a TV2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.
  • Szerző: Ripost

BÁRMIKOR ÖSSZEDÕLHET A NOTRE-DAME

Egész Franciaországot megrázta a Notre-Dame pusztulása. A hétfő éjszakai tűzvészben leégett a székesegyház tetőszerkezete, összedőlt az úgynevezett huszártorony. A katasztrófát megörökítő videók bejárták az egész világot. Ötszáz tűzoltót vezényeltek a helyszínre, akik órákon át hősiesen küzdöttek, mire kedd hajnalra sikerült megfékezniük a lángokat. A veszély még most sem múlt el teljesen, a város és a keresztény egyház egyik legfontosabb jelképe bármikor összedőlhet.

 

AZ EGÉSZ VILÁG SEGÍTI A FRANCIÁKAT

Az egész világ együttérzéséről biztosította a franciákat a hétfő éjjel történt tragédia miatt. Sokan az 1200-as években épült vallási jelkép halálával azonosítják a tűzvészt. A pusztítás nemcsak a keresztény egyházat, hanem az egyes országokat is megrázta. A székesegyház újjáépítésére már több száz millió eurós felajánlások érkeztek a világ minden tájáról. Budapest is kész segíteni a renoválásban.

 

PÉNZT KAPOTT A SZEXÉRT, MAJD MEGÖLTE

„Borzasztó az a rettegés, hogy 20 év múlva a lányom összefuthat vele” - ezt mondta a tárgyalás után az a nő, akinek az anyját brutálisan megölte a szeretője Csepelen. A 57 éves nőnek az akkor 28 éves szeretője átvágta a torkát, majd elhozta tőle az értékeit. A férfi végig tagadta az emberölést, ennek ellenére elsőfokon életfogytiglani börtönt kapott, másodfokon viszont ezt az ítéletet 20 évre enyhítették.

 

VITÁZNAK AZ ÓVODÁS SZÜZESSÉGÉRÕL

Egy állítólagosan megerőszakolt négyéves kislány szüzességén vitatkoznak az orvosok hónapok óta. A gyereket Ceglédről vitték kórházba tavaly ősszel, szülei elmondása szerint egy 500 kilós mérleg esett rá. Az intézményben azonban szexuális erőszakot állapítottak meg a gyereken. Az édesapát letartóztatták, de információink szerint van olyan orvosi vélemény, mely szerint a kislány szűz, és olyan is, hogy nem az.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?