INSIDER

TV2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

EGYBEN AKARJÁK KIEMELNI A HABLEÁNYT

Legkorábban vasárnap délután kezdhetik meg az elsüllyedt Hableány kiemelését a Margit hídnál. A búvárok most kezdték el rögzíteni a roncsot, illetve hamarosan áthúzzák az emeléshez szükséges köteleket a hajótest alatt. Egyben szeretnék kiemelni, de ez attól is függ, hogy mennyire sérült meg ütközéskor a turistahajó. A Clark Ádám úszódaru kapitánya azt mondta, ha elkezdik emelni a hajótestet, akkor nagyjából fél nap alatt felszínre tudják hozni.

Nézd meg a teljes videót itt!

 

AZ ÁLDOZATOK UJJNYOMAIT VIZSGÁLJÁK

Eddig az elsüllyedt Hableány minden megtalált áldozatát sikerült azonosítani. A dél-koreai hatóságok ugyanis minden nagykorú állampolgáruk mind a tíz ujjlenyomatát leveszik és elmentik egy adatbázisba. A dél-koreai Interpol vezetője szerint – ha a víz nem melegszik 30 fok fölé, – akár három hónapig is képesek levenni az ujjlenyomatokat. Ha ez nem lehetséges, akkor a DNS-minták vagy fogászati leletek alapján végzik el az azonosítást.

Nézd meg a teljes videót itt!

 

ADATOKAT TÖRÖLT AZ UKRÁN KAPITÁNY

Adatokat törölt a baleset után a telefonjáról a Viking szállodahajó ukrán kapitánya. Azt még nem lehet tudni pontosan, hogy mit, de úgy tudni, nagy mennyiségű adat tűnt el. Az ügyészség azt is megerősítette, hogy fél évvel korábban Hollandiában az ukrán kapitány egy teherhajónak ütközött, tehát nem igaz az a közlemény, melyet az ügyvédje adott ki, mely szerint „védencük 44 éve hajóvezető, a Duna egyik legtapasztaltabb hajóvezetője, balesetet soha nem okozott.”

Nézd meg a teljes videót itt!

 

TAMPON MIATT VESZÍTHETTE EL A KARJÁT

Egyik napról a másikra veszítette el egyik karját és összes lábujját Szvitacs Alexa, az ország legsikeresebb asztaliteniszezője. A kórházban hat életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. A lány ügyvédje, aki csak a Tényeknek nyilatkozott, azt mondta: a betegséget többek között a menstruáció során használt tampon okozhatta.

Nézd meg a teljes videót itt!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?