Létrehozva: 2019.06.26.

Tűzvész a MOM tetején: elképesztő, mit tett korábban a fiú

Döbbenetes dokumentumok jutottak a Ripost birtokába: a hétfõ este a MOM Sportközpont tetején halálos tüzet okozó gyereknek nem ez volt az elsõ ilyen esete. A mostani tûz azonban a kishúga, Zselyke életébe került.

Felfogni is lehetetlen: egy ártatlan, 8 éves kislány, G. Zselyke halt meg hétfőn este a MOM Sportközpont tetején füstmérgezésben, amit minden bizonnyal a testvére által csiholt tűz okozott. A testvére, Dominik azonban nem először keveredett ilyen ügybe.

 

A játszótérről lógtak föl a tetőre

A kis Zselykét eredetileg a közeli Gesztenyés kert játszótéren hagyta édesanyja 11 és 14 éves bátyjaival Dominikkal, és Krisztoferrel. Minden bizonnyal őket örökítette meg egy anyuka közvetlenül a halálos kimenetelű játékuk előtt. A %Ripost% által felfedezett Facebook-bejegyzés szerzője felháborodott azon, hogy a gyerekek ilyen fiatalon már cigarettáznak a parkban. Azt írta, egy felnőtt sem törődött velük, ám amikor ő elindult feléjük, elszaladtak. 

Zselyke és Krisztofer ezután felmászott a szomszédos MOM Sportközpont tetejére, és ott búvóhelyet találtak maguknak: egy használaton kívüli 15 négyzetméteres faházat. Nem sokkal később pedig felcsaptak a lángok.

 

„Egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek a sportközpont lezárt tetejére felmentek, majd a tetőn lévő használaton kívüli faházba annak ablakán keresztül bemásztak és ott tüzet okoztak.” - közölte a rendőrség.

 

Gondatlanságból elkövetett emberölés

 

„A tűzoltók egy 8 éves kislányt eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, akinek újraélesztését a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték. A gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette. Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták.” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

Úgy tudjuk, Dominik próbálta kihúzni a testvérét, ám nem sikerült neki. Miután kimenekítették, többször is újraélesztették Zselykét, sikertelenül. A fiú füstmérgezést szenvedett.

 

Korábban is történt ilyen

 

Az történtek legmegrázóbb része, hogy nem ez volt a fiatalok első drámai találkozása a tűzzel.

Két és fél éve, 2016. októberében teljesen leégett a Budakeszin található lakásuk a szomszédjuk ingatlanával együtt. Akkor a család több fórumon is keresett magának új otthont, és még gyűjtést is szerveztek a javukra.

Egy ideig a helyi önkormányzat által felajánlott bölcsődében éltek, majd a Pest megyei Pilisen kezdtek új életet egy szívességből felajánlott házban. A szomszédok rendes, tisztességes embereknek ismerik őket, akiknek a gyermekeik is példamutatóan viselkednek. 

A %Ripost% birtokába került a rendőrségi jelentés, amely azt írja: Krisztofer és Dominik a közelben voltak, amikor kigyulladt a házuk melletti fészer, amelyről a lángok átterjedtek két szomszédos ingatlanra is. Hogy a szakértők szerint ki volt a felelős a 2016-os tűzért, azt megtudhatja a szerdai Ripost napilapból - megdöbbentő az eset!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Hajdú Péter: Borzasztó helyzetben van Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte

INSIDER

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

INSIDER

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten