INSIDER

Tűzvész a MOM tetején: elképesztő, mit tett korábban a fiú

Döbbenetes dokumentumok jutottak a Ripost birtokába: a hétfő este a MOM Sportközpont tetején halálos tüzet okozó gyereknek nem ez volt az első ilyen esete. A mostani tûz azonban a kishúga, Zselyke életébe került.

Felfogni is lehetetlen: egy ártatlan, 8 éves kislány, G. Zselyke halt meg hétfőn este a MOM Sportközpont tetején füstmérgezésben, amit minden bizonnyal a testvére által csiholt tűz okozott. A testvére, Dominik azonban nem először keveredett ilyen ügybe.

 

A játszótérről lógtak föl a tetőre

A kis Zselykét eredetileg a közeli Gesztenyés kert játszótéren hagyta édesanyja 11 és 14 éves bátyjaival Dominikkal, és Krisztoferrel. Minden bizonnyal őket örökítette meg egy anyuka közvetlenül a halálos kimenetelű játékuk előtt. A %% által felfedezett Facebook-bejegyzés szerzője felháborodott azon, hogy a gyerekek ilyen fiatalon már cigarettáznak a parkban. Azt írta, egy felnőtt sem törődött velük, ám amikor ő elindult feléjük, elszaladtak. 

Zselyke és Krisztofer ezután felmászott a szomszédos MOM Sportközpont tetejére, és ott búvóhelyet találtak maguknak: egy használaton kívüli 15 négyzetméteres faházat. Nem sokkal később pedig felcsaptak a lángok.

 

„Egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek a sportközpont lezárt tetejére felmentek, majd a tetőn lévő használaton kívüli faházba annak ablakán keresztül bemásztak és ott tüzet okoztak.” - közölte a rendőrség.

 

Gondatlanságból elkövetett emberölés

 

„A tűzoltók egy 8 éves kislányt eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, akinek újraélesztését a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték. A gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette. Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták.” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

Úgy tudjuk, Dominik próbálta kihúzni a testvérét, ám nem sikerült neki. Miután kimenekítették, többször is újraélesztették Zselykét, sikertelenül. A fiú füstmérgezést szenvedett.

 

Korábban is történt ilyen

 

Az történtek legmegrázóbb része, hogy nem ez volt a fiatalok első drámai találkozása a tűzzel.

Két és fél éve, 2016. októberében teljesen leégett a Budakeszin található lakásuk a szomszédjuk ingatlanával együtt. Akkor a család több fórumon is keresett magának új otthont, és még gyűjtést is szerveztek a javukra.

Egy ideig a helyi önkormányzat által felajánlott bölcsődében éltek, majd a Pest megyei Pilisen kezdtek új életet egy szívességből felajánlott házban. A szomszédok rendes, tisztességes embereknek ismerik őket, akiknek a gyermekeik is példamutatóan viselkednek. 

A %% birtokába került a rendőrségi jelentés, amely azt írja: Krisztofer és Dominik a közelben voltak, amikor kigyulladt a házuk melletti fészer, amelyről a lángok átterjedtek két szomszédos ingatlanra is. Hogy a szakértők szerint ki volt a felelős a 2016-os tűzért, azt megtudhatja a szerdai napilapból - megdöbbentő az eset!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?