INSIDER

„Tudtuk, hogy nem fogja túlélni” – a koronavírusos magyar anyától csak telefonon búcsúzhatott el családja

A 48 éves asszony a kórházban tudta meg, hogy koronavírusos.
  • Szerző: Ripost

Egy hónapig volt a Fejér megyei Szent György kórházban Szimonetta édesanyja, és már készült haza. A 20 éves lány elmondása szerint az orvosok szerint minden rendben volt, tervezték a hazaszállítást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Március 25-én édesanyám írt egy sms-t, hogy mellé fektettek egy koronagyanús nénit” – mondja Szimonetta, hozzátéve, hogy ettől megijedtek, mert egy cukorbeteg, szívbeteg és vesebeteg embernek ez nagy kockázat.

A 48 éves asszony azért került kórházba, mert fulladt a vesebetegség okozta víz miatti túlsúlytól. Ebből a problémából hiába lábalt ki, március 28-án kiderült, hogy koronavírusos.

Fotó: AFP – képünk illusztráció

„Amikor április elsején az orvos elmondta, hogy pozitív a teszt, elkezdtünk sírni. Tudtuk, hogy ezt nem fogja túlélni – emlékszik Szimonetta. – Telefonon sem tudtunk vele beszélni, csak április 5-én válthattunk vele pár szót. Akkor utoljára.”

Április 7-én levitték Ajkára a veséje miatti speciális kezelésre. Nem is szóltak a hozzátartozóknak, csak a férj épp hívta a kórházat, így tudták meg.

Az orvos azt mondta, nincs komolyabb baja a betegnek, csak egy kis hőemelkedés. Másnap hajnalban meghalt.

„Nagyon jó ember volt, borzasztóan sajnálom, hogy ezt kellett átélnie. Tőle tudjuk, hogy rettenetes volt neki a kórházban, de erről inkább ne beszéljünk” – mondja Szimonetta.

A rendőrség is kereste a családot, hogy nem ők vitték-e be a koronát a kórházba.

„Hihetetlen. Egy hónapja bent feküdt a kórházban és látogatási tilalom volt. Nem is találkozhattunk vele.”

A lány elmondása szerint az apával aláírattak egy papírt, hogy nincs panasza és nem kér boncolást.

Szimonettát nagyon megviselte anyja elvesztése: „5 éve küzdünk a betegségeivel. Feladtam az iskolát, mindent, hogy segíteni tudjam. Tudom, hogy beteg volt, de élne, ha nem kapta volna meg a vírust a kórházban.”

(via)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?