INSIDER

Tudtad? Itt akár még Gyurta Danival is összefuthatsz

A Belváros Önkormányzata új, minden igényt kielégítő, hipermodern sportközpontot hozott létre az V. kerületben, ahol 800 méter mélyről jön a termálvíz.
  • Szerző: Ripost

V.30 Belvárosi Sportközpontban végre újra van lehetősége a V. kerületieknek úszni, és más testedzést is végezni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az impozáns épület homlokzata építészeti remekmű, Skardelli György Kossuth-díjas építész ötletének köszönhetően emberi izomrostokat ábrázol. A többszintes komplexum további érdekessége, hogy mindössze egy parányi, 35×19 méteres telek területét sokszorozta meg, olyan praktikus építészeti megoldásokkal, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence vagy a rendezvénytermek mozgatható falai.

Fotó: Metropol

A komplexum megnyitóján Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó is jelen volt, aki nyilatkozott lapunknak.

„Mindenképpen le akarom tesztelni a medencét, úgyhogy van rá esély, hogy velem is összefussanak itt az emberek„ – mondta Gyurta Dániel.

„Nagy kihívás lehetett építészetileg, hiszen az, hogy a Vadász utca és a Hold utca közötti kisebb telken elhelyezkedik egyszerre egy tan és egy 25 méteres medence is, elképesztő dolog” – nyilatkozta a Metropolnak az olimpikon, aki terveiről elárulta: továbbra is a karrierjére koncentrál.

Ha kíváncsi vagy a sportcentrum különleges megoldásaira, és az itteni egyedülálló sportolási lehetőségekre, akkor keresd a szerdai lapszámunkat a Metropol terjesztőinél, vagy látogass el a Metropol.hu-ra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?