INSIDER

Trokán Péter nagykövet lett: „A gondoskodás az életünk alapvető része, az odaadás ösztönző erő”

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Civilút Alapítvány Odaadó programja. Trokán Péter a civil kezdeményezés mellé állt!
  • Szerző: Ripost

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Civilút Alapítvány Odaadó programja: Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész is az időseket segítő civil kezdeményezés mellé állt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Odaadó Nagyköveteként felhívja a figyelmet az idősebbekkel szembeni felelősségvállalás fontosságára, a gondoskodó törődés értékére.

Trokán Péter színművész, az Odaadó Nagykövete
Fotó: odaado.hu

A Civilút Alapítvány Odaadó programja, a www.odaado.hu az online térben segíti az időseket. Az alapítvány a weboldalon megbízható hírekkel, ismeretterjesztő Tudástár rovattal és online szolgáltatói „piactérrel” várja a szenior korosztályt.

Az innovatív és szemléletformáló internetes oldal összeköti az időseket és a magukat megbízhatónak, odaadónak valló vállalkozásokat, szolgáltatókat, intézményeket. Ebből épül ki az Odaadó Közösség.

„A gondoskodás az életünk alapvető része, az odaadás ösztönző erő. Szüleink, nagyszüleink odaadással gondoskodtak rólunk, formálták világunkat, hozzáadtak emberségükhöz. Amikor törődéssel, segítő szándékkal fordulunk az idősebb generáció felé, akkor visszaadunk valamit abból, amit tőlük kaptunk. Közben pedig példát mutatunk gyermekeinknek, unokáinknak, amelyet ők fognak majd visszaadni nekünk” – mondta Trokán Péter színművész, az Odaadó Nagykövete.

Kiemelte, hogy az Odaadó portál hasznos és értékes feladatot lát el, hiszen nemcsak az idősebbek mindennapjaihoz nyújt támogatást, de a helyi kisvállalkozásokat is támogatja.

Az Odaadó Nagykövete személyes tapasztalatai alapján azt vallja: egyre többen ismerik fel, hogy a tisztességes munka, az odafigyelés és a törődés példaadó piaci érték. Erre a társadalmi felelősségvállalásra épül az Odaadó portál.

A weboldal működése egyszerű: az ingyenes regisztráció után a vállalkozók, intézmények, civil szervezetek létrehozzák saját profiljukat, bemutatva az általuk kínált szolgáltatásokat. A felhasználók, azaz az idősebb emberek pedig ezen profilok alapján tudják megkeresni a számukra megfelelő vállalkozót, szolgáltatót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?